Καταφθάνουν ήδη τα πρώτα 500 M1117 Guardian …Στο δρόμο 80 από αυτά για τα Σύνορα του Έβρου

Ξεκινά η σταδιακή παραλαβή των στρατιωτικών οχημάτων Μ1117 που θα πάρει η Ελλάδα από την Αμερική, με στόχο την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων της χώρας και την ανανέωση των μηχανοκίνητων μέσων του ελληνικού στρατού.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει δρομολογήσει την παραλαβή 1.200 συνολικά τεθωρακισμένων τα οποία θα παραχωρηθούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Τα πρώτα 500 εξ αυτών θα παραδοθούν στη χώρα μας μέχρι τις αρχές του 2022, ενώ για τα υπόλοιπα, θα γίνει εκ νέου επιλογή επί αμερικανικού εδάφους.

Ήδη έχουν ελεγχθεί απο την Ομάδα αξιολογήσεως και ελέγχου στη Γερμανία τα 80 M1117 Guardian απο αυτά , πάνε ντουγρού για τον Έβρο σύμφωνα με διαταγή του  αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Φλώρου

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες τα συγκεκριμένα θα παραδοθούν-δωρεάν- πλήρως εξοπλισμένα και λειτουργικά.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Η πρώτη παρτίδα των 80 Μ1117 ελέγχθηκαν  πριν λίγο καιρό στη Γερμανία, εκεί οπού μετέβησαν στελέχη του ελληνικού στρατού προκειμένου να εκπαιδευτούν πάνω στα συστήματα και τις επιχειρησιακές του δυνατότητες.

Τα συγκεκριμένα 80 οχήματα βρίσκονται   στο δρόμο για την Ελλάδα και έτσι αναμένονται  στα επόμενα 24ώρα.

Μάλιστα, στις προθέσεις του Επιτελείου Στρατού είναι να δοθούν απευθείας στις δυνάμεις φύλαξης του Έβρου, όπου οι ανάγκες φύλαξης αυξάνονται μέρα με τη μέρα.