Πρόκειται για τη δεύτερη από τις υπερσύγχρονες φρεγάτες κλάσης «Κίμων» (τύπου Belh@rra) που ναυπηγούνται από τη γαλλική εταιρεία Naval Group στο Λοριάν για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την κατασκευάστρια εταιρεία Naval Group, στο παρόν στάδιο των δοκιμών ελέγχονται κυρίως τα συστήματα που αφορούν την πρόωση, την ευστάθεια και τη συνολική ασφάλεια του πλοίου σε πραγματικές συνθήκες πλου. Παράλληλα, πραγματοποιούνται δοκιμές στους βασικούς αισθητήρες της φρεγάτας, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ορθή λειτουργία τους πριν από την επόμενη φάση.
Όπως διευκρινίζεται, πριν από την τελική παράδοση της φρεγάτας στο Πολεμικό Ναυτικό, θα προηγηθεί εκπαίδευση του πληρώματος που ήδη είναι σε εξέλιξη στις εγκαταστάσεις της Naval Group στη Λοριάν της Γαλλίας, ώστε το προσωπικό να είναι πλήρως εξοικειωμένο με τα προηγμένα συστήματα του πλοίου.

















