Κατεχόμενα: Ηχητικό ντοκουμέντο για δωροδοκία του Οκτάι με 50 εκ δολάρια μέσω Τατάρ

Δείτεκαι αυτά

Κατεχόμενα: Ηχητικό ντοκουμέντο για δωροδοκία του Οκτάι με 50 εκατομμύρια δολάρια μέσω Τατάρ

Υπάρχουν υποψίες ότι ο κύκλος του δολοφονημένου τουρκοκύπριου επιχειρηματία Χαλίλ Φάλγιαλι δωροδόκησε τον τέως αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, με 50 εκατομμύρια δολάρια.

Στο επίκεντρο ισχυρισμών περί δωροδοκίας βρίσκεται από προχθές ο τέως αντιπρόεδρος και αρμόδιος αξιωματούχος για θέματα της Κύπρου στην Τουρκία, Φουάτ Οκτάι (στη φωτογραφία από bugunkibris.com, επάνω, οι πρωταγωνιστές του φερόμενου σκανδάλου).

Σύμφωνα με πληροφορίες που φέρνουν στο προσκήνιο αντιπολιτευόμενοι δημοσιογράφοι στην Τουρκία και στα κατεχόμενα υπάρχουν υποψίες ότι ο κύκλος του δολοφονημένου τουρκοκύπριου επιχειρηματία Χαλίλ Φάλγιαλι δωροδόκησε τον κ. Οκτάι.

«Ο Οκτάι έλαβε από τον κύκλο του Φάλγιαλι «δώρο» ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων»

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκοκυπριακή αντιπολιτευόμενη ενημερωτική ιστοσελίδα «Μπούγκιουν Κίμπρις» και ηχητικό ντοκουμέντο που διέρρευσε στο διαδίκτυο, ο κ. Οκτάι έλαβε από τον κύκλο του Φάλγιαλι «δώρο» ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ηχητικό ντοκουμέντο παρουσίασε στο «Youtube», ο εξόριστος τούρκος δημοσιογράφος, Τζεβχερί Γκιουβέν. Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί τον κ. Γκιουβέν με το πρόσχημα ότι είναι μέλος της οργάνωσης Γκιουλέν.

Στο επίμαχο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται η φωνή του Τζεμίλ Ονάλ, ενός ατόμου που βρίσκεται φυλακισμένο στην Ολλανδία και στο παρελθόν υπήρξε συνεργάτης του Φάλγιαλι.

Ο κ. Ονάλ ισχυρίζεται ότι η οικογένεια Φάλγιαλι παρέδωσε στον κ. Οκτάι τα 50 εκ., με τη διαμεσολάβηση του τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Το «δώρο» παραδόθηκε στον τέως τούρκο αντιπρόεδρο με αντάλλαγμα την παροχή «ασυλίας» στα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Φάλγιαλι στην Τουρκία.


ΣχετικάΆρθρα

Next Post