Κατέπλευσε στο Λιμάνι του Βόλου η Φ/Γ «Σπέτσες»

Στο Λιμάνι του Βόλου κατέπλευσε σήμερα το πρωί η φρεγάτα «Σπέτσες» και έδεσε στο χώρο απέναντι από το Λιμεναρχείο Βόλου. Η φρεγάτα ήρθε στον Βόλο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μέγα το της θαλάσσης κράτος», που διοργανώνονται υπό τον συντονισμό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

14963101041075630163Το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι του Βόλου, και θα μπορούν να το επισκεφθούν όσοι πολίτες το επιθυμούν, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ.

Πρόκειται για ένα πλωτό «φρούριο» που μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε απειλή, τόσο υποβρυχίου, όσο αεροσκαφών και πλοίων επιφανείας, και που στην πρύμνη του οποίου υπάρχει ελικόπτερο Augusta Bell του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της φρεγάτας, αντιπλοίαρχο Γιώργο Καραγεώργη, το πλοίο είναι Ελληνικής κατασκευής, εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το 1996, έχει μήκος 117 μέτρα εκτόπισμα 3600 τόνους και μπορεί να δράσει σε πολλαπλό περιβάλλον απειλών.unnamed-3-1-1021x673

Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με ένα πολυβόλο διαμέτρου 5 ιντσών, διαθέτει δύο συστήματα αντιπυραυλικής προστασίας «Φάλαγξ» στην πλήρη και στην πρύμνη, φέρει δύο διπλούς τορπιλοσωλήνες για να αντιμετωπίζει υποβρύχια.

Η φρεγάτα «Σπέτσαι» διαθέτει επίσης, 16 πυραύλους επιφανείας – αέρος Sea Sparrow, για την αντιπυραυλική άμυνα και οκτώ βλήματα επιφανείας Harpoon, για την αντιμετώπιση απειλών επιφανείας.

Όπως είπε ο κυβερνήτης της, η φρεγάτα είναι από τις πλέον εξοπλισμένες μονάδες του στόλου, ενώ στο πίσω μέρος φιλοξενεί ελικόπτερο Augusta Bell, Sikorsky ή Blackhawk.14963105321475180128

Για την άσκηση «Καταιγίς 2017», στο πλαίσιο της οποίας το πλοίο ήρθε στο λιμάνι του Βόλου, ο  Κυβερνήτης Αντιπλόιαρχος Καραγιώργος δήλωσε ότι είναι διακλαδική, υπό την εποπτεία του Αρχηγείου Στόλου, ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή. Πρόκειται, όπως είπε, για την μεγαλύτερη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού, μετά την «Παρμενίων».

Τέλος, ερωτώμενος σχετικά με την προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο, ο κυβερνήτης της φρεγάτας «Σπέτσαι», τόνισε ότι τα στελέχη του Πομεμικού Ναυτικού έχουν συνηθίσει στην πρακτική των Τούρκων και είναι εκπαιδευμένα να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε πρόκληση. Διαβεβαίωσε δε, ότι αν απαιτηθεί, θα εκπληρώσουν στο ακέραιο το έργο τους.

14963100962123363537

Επίσης χθες, είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του Βόλου αρματαγωγό, στο πλαίσιο της άσκησης «Καταιγίς 2017».