Κατέβασαν τους Τούρκους Χειριστές απο τα F-35 …Oι Αμερικανοί !

Οι Τούρκοι χειριστές των αεροσκαφών F-35 δεν uaa πραγματοποιούν πλέον θα εκπαιδευτικές πτήσεις στην αμερικανική αεροπορική βάση στην Αριζόνα όπου φιλοξενούνται, ενημέρωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μειώνει τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα του προηγμένου μαχητικού αεροσκάφους, εξαιτίας των σχεδίων της Άγκυρας να αποκτήσει ένα ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας.

«Το υπουργείο ενημερώθηκε ότι οι Τούρκοι πιλότοι (…) δεν θα πετούν» πλέον, δήλωσε ο αντιπτέραρχος Μάικ Άντριους, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

«Αν δεν υπάρξει αλλαγή της πολιτικής της συνεργασίας, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τη σύμμαχό μας Τουρκία για την μείωση της συμμετοχής της στο πρόγραμμα του F-35», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Σχόλιο:Οι Αμερικανοί φοβούνται και δεν το Κρύβουν οτι οι Τούρκοι μπορούν να υποκλέψουν  πληροφορίες για τα F-35 …Να υπενθυμίσουμε οτι οι Τούρκοι Χειριστές απο την αντιπαράθεση μέχρι και σήμερα πραγματοποιούσαν πτήσεις αλλά όχι εκπαίδευση στα Οπλικά συστήματα των F-35

 


Διάφορα Άρθρα