Καθηλώθηκαν τα Ισραηλινά F-15 μετά την …Αποκόλληση της καλύπτρας (ηχητικό)

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει καθηλώσει το στόλο των μαχητικών αεροσκαφών F-15 μετά από ένα συμβάν την περασμένη εβδομάδα, κατά το οποίο ο θόλος του F-15, το διαφανές περίβλημα πάνω από το θάλαμο διακυβέρνησης, αποκολλήθηκε  ενώ το αεροσκάφος πετούσε στα 30.000 πόδια… εκτέλεσε προσγείωση έκτακτης ανάγκης.

Το Γραφείο του Εκπροσώπου του Ισραηλινού Απελπιστικού Δυναμικού δήλωσε ότι σε αυτό το υψόμετρο, με θερμοκρασίες μείον 45 βαθμούς Κελσίου  το πλήρωμα ήταν σε κίνδυνο.

Ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, Amikam Norkin, διέταξε τη διακοπή όλων των εκπαιδευτικών πτήσεων με το αεροσκάφος εν αναμονή έρευνας.

Ο στρατός κυκλοφόρησε ηχογραφήσεις για το περιστατικό στο οποίο ακούγεται φωνή, ακολουθούμενος από τον πιλότο, ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως Υπεύθυνος Y, λέγοντας στο έδαφος:

«Έρχονται για προσγείωση στην κοντινότερη βάση χωρίς θόλο. Επιβεβαιώστε. «Ο πλοηγός του αεροσκάφους, ο 1ος υπολοχαγός R., έπειτα ρώτησε τον πιλότο αν ήταν εντάξει. «Ναι, όλα είναι καλά», απάντησε.

Ο πλοηγός επιβεβαίωσε ότι και αυτός ήταν εντάξει. Ο πιλότος κλήθηκε να επιβραδύνει την ταχύτητά του και στη συνέχεια είπε: «Δεν έχουμε πρόβλημα να φτάσουμε στη βάση».