Καθίζει στον σκαμνί τον Δημητρά ο Ζουγανέλης …Κάποιος έπρεπε να κάνει την Αρχή

Για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης, της ψευδούς καταμήνυσης και της ψευδούς αναφοράς εγκαλεί ο γνωστός καλλιτέχνης Γιαννης Ζουγανέλης τον εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι Παν. Δημητρά, με μήνυση που κατάθεσε εις βάρος του στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, δια του δικηγόρου του Βασίλη Καπερνάρου.

Η μήνυση του γνωστού ηθοποιού κατατέθηκε με αφορμή τα όσα ο κ. Δημητράς δημοσιοποίησε για τον κ. Ζουγανέλη τόσο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook όσο και σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα που διατηρεί.

Είχε προηγηθεί αναφορά του  Δημητρά στην εισαγγελία σε βάρος του γνωστού ηθοποιού, με αφορμή δηλώσεις του για τους μετανάστες τόσο στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» όσο και στο «Πρώτο Θέμα».

Όπως εξηγήσει στη μήνυσή του, ο γνωστός ηθοποιός και μουσικός, τον περασμένο Δεκέμβριο είχε παραχωρήσει συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης σε δημοσιογράφο της τηλεοπτικής εκπομπής «ΤΙ ΛΕΕΙ» του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.

Κατά τη συνέντευξη αυτή, όπως σημειώνει ο κ. Ζουγανέλης ρωτήθηκε για το μεταναστευτικό και απάντησε τα εξής: «Να πω μια αλήθεια, ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Καμία σχέση! Να σε φιλοξενήσω αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου; Όχι, δεν το θέλω

. Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε την αλήθεια. Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες και ένας μου την πετάει και μου λέει «χούμους». Ε, του την έφερα στο κεφάλι! Δεν καταλαβαίνω Χριστό»!

Αυτή η δήλωση – σύμφωνα με τον γνωστό καλλιτέχνη κινητοποίησε – «τον επαγγελματία (όπως εκ των υστέρων διαπίστωσα) δικαιωματιστή – ανθρωπιστή και εγκαλούμενο Παναγιώτη Δημητρά, ο οποίος έσπευσε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για τα ανωτέρω λεγόμενά μου»