Και δεύτερη Συστοιχία A/A S-400 Αγοράζουν οι Τούρκοι …Σύμφωνα με το «TASS»

Η Ρωσία και η Τουρκία σκοπεύουν να υπογράψουν νέα σύμβαση για την παράδοση και της δεύτερης Συστοιχίας  των πυραυλικών συστημάτων της Αντιαεροπορικής άμυνας S-400 το 2020, δήλωσε μια στρατιωτική-διπλωματική πηγή στο  ρωσικό πρακτορείο TASS την Τετάρτη.

«Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης Συστοιχίας  το Μάιο ή τον Ιούνιο του 2020, τα δύο μέρη σκοπεύουν να υπογράψουν νέα σύμβαση για την παράδοση της δεύτερης παρτίδας των συστημάτων S-400 το 2021.

Σύμφωνα με την πηγή, το νέο έγγραφο θα ορίσει την τοπική κατασκευή καθώς οι τουρκικές εταιρείες θα παράγουν ορισμένα εξαρτήματα των συστημάτων S-400 «που δεν θα  έχουν καίρια σημασία».

Τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα είχε συνάψει σύμβαση με τη Μόσχα για την αγορά των συγκροτημάτων S-400 και κατέθεσε και προκαταβολή.

Ο επικεφαλής της Rostec State Corporation της Ρωσίας, Σεργκέι Χεμέζοφ, δήλωσε ότι η παράδοση θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2020.

Η Τουρκία είναι το πρώτο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ που αγοράζει αυτό το είδος πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας από τη Ρωσία.

Η αρμόδια πάντως Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για ζητήματα στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τον οργανισμό Rosoboronexport απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία αυτή.