Και Πράκτορας της ΜΙΤ μεταξύ των νεκρών στο Μακελειό της Λούτσας

Πρώην πράκτορας  της ΜΙΤ και ένας πρώην αξιωματικός της Ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη αποτελούν τα βασικά κομμάτια του παζλ που αποτυπώνουν την εικόνα του μακελειού που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Λούτσα, με έξι Τούρκους μαφιόζους νεκρούς έπειτα από ενέδρα θανάτου που τους έστησαν στην οδό Αρίωνος.

Για αυτούς τους λόγους στις έρευνες για την εξιχνίαση του μακελειού στη Λούτσα έχει εμπλακεί ενεργά και η ΕΥΠ , η οποία ενημερώνεται επισταμένα για την πορεία των ερευνών.

>Ανάμεσα στους νεκρούς μαφιόζους είναι και ο 31χρονος D.M., «δεξί χέρι» του Μπαρίς Μπαγιούν, αρχηγού της μαφίας των «Ντάλτονς», που θεωρείται ότι ελέγχει σχεδόν το 25% της διακίνησης ηρωίνης στην κεντρική και στη βόρεια Ευρώπη. Ο 31χρονος δεν ήταν μόνο άνθρωπος του Τούρκου μεγαλομαφιόζου, αλλά και πρώην «εξωτερικός συνεργάτης» της ΜΙΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνδρας είχε πρόσβαση σε πολλές ομάδες της μαφίας στην Κωνσταντινούπολη και για τον λόγο αυτόν, κάποια στιγμή, έφτασε να συνεργάζεται με την τουρκική μυστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η «συνεργασία» του με τη ΜΙΤ σταμάτησε πριν από λίγα χρόνια, όταν υπήρξαν σε βάρος του υποψίες πως είχε στενές επαφές με το δίκτυο του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Εκτοτε ο D.M. άρχισε να έχει σοβαρά προβλήματα με τις τουρκικές Αρχές. Μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι, αστυνομικοί στην Κωνσταντινούπολη προσπάθησαν να τον συλλάβουν, πλην όμως ο ίδιος κατάφερε να τους ξεφύγει.

Ο 31χρονος, ωστόσο, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου περνά τα σύνορα στο Διδυμότειχο, όπου εντοπίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. και του αποδίδεται η κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος κατέθεσε αίτημα για βίζα που απορρίφθηκε, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν είχε καταθέσει και αίτημα ασύλου στη χώρα μας.

Ο πρώην συνεργάτης της ΜΙΤ βρέθηκε τελικά τον Αύγουστο στην Αθήνα μαζί με άλλα πέντε μέλη της συμμορίας, νοικιάζοντας σπίτι στο Παλαιό Φάληρο και εν συνεχεία στην οδό Ακροπόλεως στη Λούτσα. Και τα δύο σπίτια είχαν μισθωθεί μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Το δεύτερο πρόσωπο, που έχει μπει στο «μικροσκόπιο» όχι μόνο της Ασφάλειας αλλά και της ΕΥΠ, δεν είναι άλλο από τον 32χρονο που συνελήφθη μιάμιση ώρα μετά το μακελειό στη Λούτσα, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πριν μεταβεί στη Μυτιλήνη, όπου και διαμένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια.

Οταν συνελήφθη, είχε στην κατοχή του τέσσερις σφαίρες των 9 χιλιοστών, αλλά και δύο πλαστά πορτογαλικά διαβατήρια.Περισσότερα Άρθρα