Και σε Αεροδιακομιδή ο «Γερο Χιούι» …Απίστευτοι οι Κυβερνήτες μας της Α.Σ!

Μια Αεροδιακομιδή που εκτελέστηκε με Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού το γνωστό σε όλους  «Χιούι «που απέδειξε για μια ακόμη φορά οτι κρατά γερά και στα χέρια κάποιων άξιων Στελεχών της Α.Σ δεν παίζεται!

Μεσημέρι της Παρασκευής  την  5 Ιανουαρίου  του 2018 και ένα στέλεχος του Στρατού μας τραυματίζεται πολύ σοβαρά στον αυχένα σε Μονάδα της Κομοτηνής  , μεταφέρεται δε  εσπευσμένα στο πολιτικό Νοσοκομείο της Κομοτηνής !

Ο Αρχηγός του ΓΕΣ που ενημερώνεται αμέσως ,ζητά να μάθει σε πόση ώρα θα φτάσει στο  σημείο Ελικόπτερο διάσωσης ώστε να γίνει αεροδιακομιδή του  Στελέχους στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που έχει ήδη  τεθεί σε Επιφυλακή !

Ο Χρόνος πιέζει αφάνταστα και με Εντολή του Α/ΓΕΣ  απογειώνεται ελικόπτερο Χιούι της Αεροπορίας Στρατού που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη !

 Κυβερνήτης είναι ένα νεότατο Στέλεχος της Α.Σ ,αλλά με τεράστια Εμπειρία σε Μάχιμες Αποστολές  και ειδικά να μεταφέρει Κομάντος ώστε  να μπορεί να προσγειωθεί  με άσχημες συνθήκες παντού !

Το Ε/Π σε ελάχιστο χρόνο βρίσκεται στον αέρα και αναφέρει ετοιμότητα ….Προσγειώνεται στο Στρατόπεδο Λοχαγού Παράσχου στην Κομοτηνή ,πρίν ακόμη φτάσει το Ασθενοφόρο απο το Νοσοκομείο με τον τραυματία ΕΠΟΠ!

Απογειώνεται άμεσα με τον τραυματία  ,τον συνοδό γιατρό και τη σύζυγο του ΕΠΟΠ και φτάνει στη Θεσσαλονίκη σε χρόνο ρεκόρ εκτελώντας στην ουσία Πολεμική Αποστολή και όχι  απλά Αεροδιακομιδή !

Ο ΕΠΟΠ σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του και όλοι ευχόμαστε για το καλύτερο …Αλλά τα Εύσημα του Α/ΓΕΣ  και η ευγνωμοσύνη της Συζύγου του ΕΠΟΠ  που εκφράστηκε ,είναι προς το πλήρωμα του Ελικοπτέρου της Α.Σ που απέδειξε για μια ακόμη φορά οτι …Έχει Κυβερνήτες  και πληρώματα από αλλού !