Καίγεται η Ρόδος …Επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 4 Ελικόπτερα! (video)

rod04Άνεμοι έως και επτά μποφόρ πνέουν στην περιοχή – Επιχειρούν τέσσερα Καναντέρ και τέσσερα ελικόπτερα,καθώς και μεγάλος αριθμός επίγειων δυνάμεων – Οι πολίτες μεταφέρθηκαν στο χωριό Κατταβιά!

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας Ρόδου, για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε κοντά στο Φράγμα της Απολακκιάς και μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Πιο συγκεκριμένα η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή ανάμεσα στο μοναστήρι του Ασώματου και στο Φράγμα της Απολακκιάς και κατευθύνεται προς την περιοχή Σιάννα.

Ήδη οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού βρίσκονται επί ποδός, για να αντιμετωπίσουν τη νέα πυρκαγιά που ξέσπασε στο νησί. Στο σημείο βρίσκονται επανδρωμένα οχήματα της ΠΥΡ, εθελοντικές ομάδες, οχήματα του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο,10 ΟΤΑ, τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Μιλώντας στη Ροδιακή ο αντιδήμαχος Γιώργος Πόκκιας επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει η μερική εκκένωση της Απολακκιάς, κυρίως για λόγους ασφαλείας και οι πολίτες μεταφέρονται στην Κατταβιά. Στην ουσία στο χωριό θα παραμείνουν μόνο οι άνδρες κάτοικοι που βοηθούν εθελοντικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

e
Ta πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούν απο την παραλία του Λάρδου!