Κεκλεισμένων των θυρών η …Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν

Ο Πρόεδρος της  Τουρκίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν βρίσκεται στο Σότσι προκειμένου να συμμετάσχει στην 4η Τριμερή Σύνοδο με ατζέντα την Συρία.

Ο Ερντογάν πραγματοποίησε διμερή συνάντηση & με τον Ιρανό Πρόεδρο Χασάν Ροχανί.Η συνάντηση στο Sanatorium Rus πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας  ενόψει την Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Τουρκίας-Ρωσίας-Ιράν με ατζέντα τη Συρία στο Σότσι, συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στις δηλώσεις που προέβη ο Ερντογάν είπε:

«Στηρίζουμε την ιδέα σχηματισμού ασφαλούς ζώνης στη Συρία στο βαθμό που υπηρετεί στην εξάλειψη των ανησυχιών μας για την εθνική ασφάλεια. Νιώθουμε ευχαρίστηση από το γεγονός που και η Ρωσία προσεγγίζει θετικά στην ιδέα αυτή» και πρόσθεσε,

«Δεν εξασφαλίζεται η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας όσο δεν καθαρίζεται από τη Μανμπίτς και τα ανατολικά του Ευφράτη η PYD και η YPG.

Είναι πολύ σημαντικό, η συνεργασία που επιδείχθηκε στο θέμα της χρήσης του εναέριου χώρου στο Ιντλίμπ και στην περιοχή του Άφριν και της Επιχείρησης Ασπίδας του Ευφράτη».

Ενώ ο Ρώσος Πρόεδρος  δήλωσε :

«Είμαι σίγουρος πως μαζί με την Τουρκία θα δώσουμε μια νέα επιτάχυνση στον διάλογο μεταξύ των πλευρών στη Συρία. Μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους στη Συρία με ενεργές, περιεκτικές εργασίες και με συμφιλίωση. Χάρη στις εργασίες που διεξάγονται με την Τουρκία διανύσαμε σημαντική απόσταση στη Συρία».