ΟΙ Κεραυνοί της 330 Μοίρας με τα F-16 Block 30…Δίδαξαν τακτική & στην Βρετάνη «Ocean Hit 2022»

Συμμετοχή της ΠΑ στην Αεροναυτική Άσκηση «Ocean Hit 2022»

The Ocean Hit exercise involved the participation of the RAF F-35B aircraft, Greek F-16 jets, Swiss F-18, French Rafale and Mirage 2000.

Συμμετοχή της ΠΑ στην Αεροναυτική Άσκηση «Ocean Hit 2022»

Από τη Δευτέρα 13 έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ), συμμετείχε στην άσκηση «Ocean Hit 2022», η οποία διεξήχθη στην Αεροναυτική Βάση Landivisiau στη Βρετάνη της Γαλλίας.

Στην άσκηση, στην οποία συμμετείχαν προσωπικό και μέσα της Γαλλίας, της Ελβετίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, η ΠΑ συμμετείχε με πέντε (5) αεροσκάφη F-16  Block 30 και ανάλογο προσωπικό της 330 Μοίρας της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέστηκαν σενάρια εναέριας μάχης, προστασίας ναυτικής δύναμης και υποστήριξης δυνάμεων ξηράς με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ έγινε πολύτιμη ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας.

Η Μοίρα έχει ως αποστολή τη διατήρηση υψηλού βαθμού αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας με κατάλληλη οργάνωση, εκπαίδευση του προσωπικού και συντήρηση των μέσων και συστημάτων που διατίθενται, για ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων οποτεδήποτε απαιτηθεί και σύμφωνα με τα ισχύοντα σχέδια!

Σχόλιο:Το κακό είναι οτι κάποιοι ήθελαν να πουλήσουν τους Κεραυνούς για ένα κομμάτι ψωμί …Ευτυχώς που επικράτησε η λογική ενός Αρχηγού του ΓΕΑ που έλεγε στις συσκέψεις ότι εγώ θέλω Μαχητικά στον αέρα …Και τα F-16  Block 30 με μηδενικές βλάβες ήταν πάντα στο διάδρομο ,έτοιμα προς απογείωση