Κεραυνός Καμμένου απο το Α/ΤΑ: Αν χρειαστεί θα κάνουμε και «Παραβιάσεις!»

6667Καταπέλτης ο ΥΕΘΑ Καμμένος  απο την φωλιά του Α/ΤΑ δεν άφησε περιθώριο για  παρερμηνείες…Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ανακοίνωση του Γενικού Τουρκικού Επιτελείου για Παραβιάσεις των Ελληνικών Μαχητικών αλλά  και απο Ελληνικό Στρατιωτικό Ελικόπτερο απάντησε ρητά και κατηγορηματικά  :
 Πετούσαμε εντός του Εθνικού Εναερίου χώρου και δεν κάμαμε καμιά Παραβίαση και μπορούμε να το αποδείξουμε  …Αλλά αν χρειαστεί όμως θα κάνουμε και «Παραβιάσεις «!
Δεν ξέρω γιατί ενοχλήθηκε τόσο (η Τουρκία) από τις επισκέψεις μου. Πάντως αυτό που σας λέω είναι ότι οι επισκέψεις οι οποίες έκανα ήταν επισκέψεις στο ελληνικό έδαφος, στα ελληνικά νησιά, πέταξα στον ελληνικό εναέριο χώρο, πάνω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.DSC05220
Και άλλοι υπουργοί έχουν κάνει αυτές τις επισκέψεις. Αυτό που πιστεύω ότι μπορεί να ενόχλησε ιδιαίτερα είναι ότι ενισχύσαμε τις μονάδες μας και στον Έβρο και στα νησιά. Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για να δείξουμε την εθνική μας κυριαρχία».
Τα παραπάνω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, σήμερα σε δηλώσεις του από τη Λάρισα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρέστη στις τελετές παράδοσης-παραλαβής ηγεσίας στην 1η Στρατιά και στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), με τους επικεφαλής των δύο σχηματισμών να έχουν πρόσφατα αναλάβει αρχηγοί των δυο αντίστοιχων Γενικών Επιτελείων.
Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα γίνει χωρίς μπάρες και θα παρελάσουν στην Αθήνα τμήματα της Εθνοφυλακής από τον Έβρο και τα Δωδεκάνησα.
Κάλεσε δε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην παρακολούθηση των παρελάσεων προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα προς τα έξω ότι οι Έλληνες είναι ενωμένοι.
Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε την παρέλαση «πράξη εθνικής κυριαρχίας». Πρέπει να δείξουμε, σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αυτό το οποίο βγαίνει από όλες τις έρευνες, ότι δεν διαπραγματεύεται μόνον η ελληνική κυβέρνηση στο εξωτερικό, διαπραγματεύεται το ελληνικό έθνος και να ξέρουν ότι είμαστε όλοι ενωμένοι, πέρα από τις διαφορές μας τις πολιτικές και δεν παραχωρούμε την εθνική κυριαρχία σε κανέναν, είτε την απειλεί στρατιωτικά, είτε την απειλεί πολιτικά, είτε την απειλεί οικονομικά.