Κεραυνοβόλα η αντίδραση των Ελληνικών F-16 σε εισβολή έξι (6) Τούρκικων Μαχητικών!

turkishΚεραυνοβόλα ήταν η αντίδραση των Ελληνικών Μαχητικών σε μισή ντουζίνα Τούρκικων Μαχητικών που εισέβαλαν από  το Βορρά στο Ελληνικό FIR Κοντά στην Λήμνο !

Άμεση ήταν η απογείωση των Ελληνικών Μαχητικών που εδρεύουν στην Αεροπορική Βάση της Λήμνου ,αν και η αναφορά δείχνει ότι ήταν ήδη στον αέρα  τα οπλισμένα Ελληνικά Μαχητικά που έσπασαν τον Τούρκικο σχηματικό των έξ  (6) Μαχητικών και πήραν στο κυνήγι τα Τούρκικα F-16 που ήταν οπλισμένα !

Τα τέσσερα Τούρκικα F-16 εγκατέλειψαν αμέσως την περιοχή αλλά το οπλισμένο ζεύγος των Τούρκικων  που κατά κανόνα είναι παλαιοί και έμπειροι Χειριστές έκαναν αναστροφή λίγο πριν βγούνε από το FIR της Ελλάδος και ενεπλάκησαν με τα Ελληνικά Βόρεια της Νήσου Λήμνου !

Βέβαια δεν υπήρχε περίπτωση να κερδίσουν την αερομαχία οι Τούρκοι και οι Χειριστές μας νίκησαν κατά Κράτος του Τούρκους !
Την ίδια ώρα οι Τούρκοι έστειλαν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ένα ζεύγος Μαχητικών με σκοπό να αποσπάσουν την προσοχή των Ελληνικών radar αλλά η μόνο η εμφάνιση των Ελληνικών μαχητικών στα Radar των Τούρκων ήταν αρκετό να κάνουν μεταβολή απο έκαναν την παραβίαση και να φύγουν με τα καύσιμα στο φουλ για τις ακτές της Μικράς Ασίας !

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015‏

<ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :    2 (6 α/φ & 2 α/φ)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :    1 (Ε/Π S-70)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :     9

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :     2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :     4

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :     7

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :     1

ΠΕΡΙΟΧΗ               :  ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.