‘Κίνηση ΜΑΤ της Κύπρου’ : Η μία απο τις δύο Μονάδες των S-300PMU1 της Κρήτης, είναι δική μας !

Το ρωσικό ερευνητικό ινστιτΣύμφωνα με το γνωστό για τους στενούς δεσμούς του με το Κρεμλίνο «Κέντρο για την Ανάλυση των Στρατηγικών και Τεχνολογιών», από τα δύο τάγματα των S-300PMU1 που αγοράστηκαν στο πλαίσιο μιας σύμβασης μεταξύ της Ρωσίας και της Κύπρου το 1996, αργότερα, κατά την περίοδο 2006-2007, μόνο το ένα τάγμα άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς – από την Λευκωσία στην Αθήνα. (ΥΕΘΑ/mod.gr)ούτο «Κέντρο για την Ανάλυση των Στρατηγικών και Τεχνολογιών», σε σημείωμά του σχετικά με την πρόσφατη πρώτη βολή του αντιεροπορικού συγκροτήματος S-300PMU1 σε υπηρεσία με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, δίνει μια ενδιαφέρουσα πληροφορία σχετικά με το καθεστώς των S-300PMU1 στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το γνωστό για τους στενούς δεσμούς του με το Κρεμλίνο «Κέντρο για την Ανάλυση των Στρατηγικών και Τεχνολογιών», το οποίο δραστηριοποιείται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και την παροχή πληροφοριών και αναλυτικής υποστήριξης στα ρωσικά υπουργεία και υπηρεσίες, εταιρείες άμυνας, τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες, από τα δύο τάγματα των S-300PMU1 που αγοράστηκαν στο πλαίσιο μιας σύμβασης μεταξύ της Ρωσίας και της Κύπρου το 1996, αργότερα, κατά την περίοδο 2006-2007, μόνο η μία (Μονάδα  τάγμα )άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς – από την Λευκωσία στην Αθήνα.

Η δεύτερη Μονάδα που βρίσκεται επίσης στην Κρήτη, πιθανόν να συνεχίζει να λειτουργεί υπό το αρχικό καθεστώς ιδιοκτησίας. Υπενθυμίζεται ότι σε άρθρο της «Καθημερινής», το οποίο αναρτάται στο διαδίκτυο με ημερομηνία 19 Οκτωβρίου 2013, ο Παναγής Γαλιατσάτος, χωρίς να κατανομάζει τις πηγές του, αναφέρει ότι τα βλήματα τύπου 48Ν6Ε των οποίων η πιστοποίηση είχε λήξει το 2008, είναι συνολικά σαράντα (40) στον αριθμό. Κατά πάσα πιθανότητα, το άλλο ήμισυ του έως μέχρι πρότινος γνωστού αριθμού των βλημάτων, ανήκει στη Μονάδα που συνεχίζει να λειτουργεί με κυπριακό ιδιοκτησιακό καθεστώς.

fox2magazine.net/

 Βετεράνος :Να υπενθυμίσουμε οτι η κάθε Μονάδα  έχει  έξι (εκτοξευτές ) που αν τοποθετηθούν στο έδαφος της Κύπρου μπορούν να εμπλέξουν δεκάδες  Τούρκικων  F-16  ακριβώς μετά την απογείωση τους απο τα  Πολεμικά αεροδρόμια της Τουρκίας !… To ότι η Κύπρος έχει στην κατοχή της και TOR-M1 που ειναι καθαρά αμυντικό όπλο και σε τακτικό σενάριο ειναι για την προστασία των S-300 η Αντιαεροπορική ‘Αμυνα  της Κύπρου γίνεται απλά πανίσχυρη !

Επίσης ειναι γνωστό οτι οι Κύπροι έχουν εκπαιδευμένους χειριστές της Εθνικής Φρουράς στους S-300  που έχουν εκπαιδευτεί στη Ρωσία !

Να δούμε στο μέλον και μια ακόμη βολή των S-300 με Κύπριους Χειριστές στο ΠΒΚ ; Με A/ΓΕΕΘΑ τον   Κωσταράκο διόλου απίθανο  !

Αν μελετήσουμε το twitt που έγραψε αμέσως μετά την εκτέλεση  της βολής και ότι είχε ετοιμάσει και δεύτερο εκτοξευτή …Το βλήμα ειναι έτοιμο εκέι και μας περιμένει !

Michalis Kostarakos @Kostarakos

Ενα ακόμα μπράβο στα παιδιά των S300 για τη βολή χθες. http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=1713&nid=3124  .Η προετοιμασία για την επόμενη επιχειρησιακη βολή άρχισε ήδη.

 Περισσότερα Άρθρα