Κοντά τα χέρια από την …Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων!

Οι αλλαγές κυβερνήσεων και κατ επέκταση πολιτικών ηγεσιών δημιουργούν πάντα μια μικρή ή μεγάλη αναταραχή &  στο χώρο της Άμυνας.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διαρκέσει ελάχιστα και να χει τη μικρότερη δυνατή ένταση.

Επειδή όμως ο χώρος αυτός ειναι πολύ ευαίσθητος, ιδίως στη παρούσα κατάσταση, και συχνά οι κυβερνήσεις αρέσκονται να «παίζουν» μ αυτόν όπως δυστυχώς έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση σε μεγάλο βαθμό, βλάπτοντας στη πραγματικότητα τα συμφέροντα της χώρας, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε άμεσα μερικά θέματα ότι μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρές αναταράξεις:

Ο νέος Πρωθυπουργός διακηρύσσει, και πολύ ορθά, ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση ρεβανσισμού. Αυτό πρέπει να γίνει έξ αρχής ξεκάθαρο το ΥΠΕΘΑ, χώρο άγριων ρεβανσιστικών εκκαθαρίσεων στο παρελθόν.

Δεν έχουμε την ανάγκη ή την πολυτέλεια στις Ένοπλες Δυνάμεις για αθλιότητες και ανοησίες αυτού του είδους. Τις έχουμε προ καιρού ξεπεράσει.

Οι παρούσες ηγεσίες έχουν επιλεγεί νόμιμα από την τότε νόμιμη κυβέρνηση της χώρας για συγκεκριμένο χρόνο θητείας.

Το αν η κυβέρνηση αυτή έχασε τις εκλογές δεν αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι αποφάσεις της δεν ακυρώνονται ούτε αναστέλλονται, παρά μόνο με νεότερες συγκεκριμένες αποφάσεις της νέας κυβέρνησης.

Συνεπώς οι ηγεσίες των ΕΔ ούτε ακυρώνονται, ούτε απολύονται, ούτε αποχωρούν αυτόματα επειδή άλλαξε η κυβέρνηση. Το γεγονός ότι επιλέχθηκαν από μια προηγούμενη αντίπαλη κυβέρνηση δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, ούτε συνιστά αιτία αλλαγής της ηγεσίας η οποία θα πρέπει να συνεχίσει τη θητεία της όπως προβλέπεται.

Η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, ανεξάρτητα από τα οποία προσωπικά της αισθήματα και διαθέσεις, δεν νομιμοποιείται να αλλάξει την ηγεσία των ΕΔ, μόνο και μόνο επειδή έχει οριστεί από μια προηγούμενη κυβέρνηση.

Είναι υποχρεωμένη να τους περιβάλλει με την απόλυτη εμπιστοσύνη της και να εργαστεί μαζί της για το καλό της χώρας.

Τώρα, αν στην πορεία, διαπιστωθεί αδυναμία συνεργασίας από μέρους τους ή «παραβατική» συμπεριφορά, ο ΥΕΘΑ μπορεί να προχωρήσει στις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες και τους αντικαταστήσει.

Αυτό όμως  να ισχύει για τον οποιονδήποτε. Οι προσωπικές αντιπάθειες ή η επιθυμία διορισμού ημέτερων ή το γεγονός ότι επελέγησαν από μια προηγούμενη κυβέρνηση δεν συνιστούν σοβαρούς και επαρκείς λόγους απαλλαγής από τα καθήκοντα τους.

Ο χώρος της Άμυνας είναι πολύ σοβαρός για να αφήσουμε τον οποιονδήποτε να εφαρμόσει ατομικές ατζέντες και πολιτικές.

Αφορά τη χώρα μας, το εθνικό συμφέρον και την επιβίωση μας ως έθνους και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και αίσθημα εθνικής ευθύνης.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα ίσως  θα γνωρίζουμε  και τις ακριβείς διαθέσεις της νέας κυβέρνησης….Και εννοείται οτι θα τις κρίνουμε

Σχόλιο : Και εμείς εδώ εκφράσαμε τις διαφωνίες μας για την επιλογή κάποιων στην Ηγεσία …Αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να αλλάζουμε τους Αρχηγούς σαν τα πουκάμισα !!

  • ΜΑΞ ΖΑΡΝΤΙΜ

    ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ ΔΙΑΦΩΝΩ.ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΕΦ ΟΠΟΤΕ Κ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ