Κρεμλίνο: Δυσαρέσκεια της Μόσχας με την Τουρκία για την Ιντλίμπ

Η Μόσχα είναι δυσαρεστημένη με την εφαρμογή της συμφωνίας του Σότσι με την Τουρκία αφότου εξτρεμιστές ξεκίνησαν την προέλαση στην Ιντλίμπ, διαμήνυσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Τη δυσαρέσκεια της Μόσχας με την Τουρκία αναφορά με τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ της Συρίας, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, την Τετάρτη.

Η Μόσχα είναι δυσαρεστημένη με την Τουρκία αναφορά με εφαρμογή της συμφωνίας του Σότσι αφότου εξτρεμιστές ξεκίνησαν την προέλαση στην Ιντλίμπ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η Ρωσία προτίθεται να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις επαφές με την Τουρκία ώστε να αποφύγει την περαιτέρω κλιμάκωση στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

«Ήμασταν ικανοποιημένοι με τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν πριν από έναν χρόνο στο Σότσι και οι δύο (πλευρές) ήμασταν ικανοποιημένοι. Και σταματήσαμε εντελώς να είμαστε ικανοποιημένοι αφότου εξτρεμιστές και τρομοκρατικές οργανώσεις ξεκίνησαν την προέλαση από την Ιντλίμπ στοχεύοντας τις Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις και τις ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Τότε ήταν που πάψαμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Σκοπεύουμε να διατηρούμε τακτικές επαφές με τους συναδέλφους μας στην Τουρκία για να αποφύγουμε την περαιτέρω κλιμάκωση στην Ιντλίμπ», δήλωσε ο Πέσκοφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν.

«Ωστόσο, οι πρόεδροι βρίσκονται σε στενή επαφή, οπότε η συνομιλία μπορεί να κανονιστεί μέσα σε λίγες ώρες, αν χρειαστεί», εξήγησε ο Πέσκοφ.