Κύπριος ΥΠΑΜ για το Τουρκικό Υ/Β TCG Gür (S-357) στο Λιμάνι της Κερύνεια (vid)….»Ε και τι έγινε;»

Το τουρκικό υποβρύχιο TCG Gür (S-357 στο λιμάνι της Κατεχόμενης  Κερύνειας δεν συνδέεται με «Φατίχ» και «Γιαβούζ», δηλώνει  ο Κύπριος  ΥΠΑΜ  και το θέμα είναι ,αλήθεια πως και απο που  το ξέρει ;

H άφιξη του τουρκικού υποβρυχίου στο λιμάνι της Κερύνειας δεν συνδέεται, όπως επιχειρήθηκε να συνδεθεί, με την κάθοδο είτε του «Φατίχ» είτε του «Γιαβούζ», ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο ΚΕΝ Πάφου.

Eρωτηθείς σχετικά, ο Υπουργός είπε πως τέτοια ζητήματα δημιουργούνται από δημοσιεύσεις «οι οποίες μπορεί να μην γνωρίζουν το σωστό υπόβαθρο ή όλο το ιστορικό».

«Τέτοιου είδους επισκέψεις», συνέχισε, «αν πάμε πίσω, για παράδειγμα, από τον Φεβρουάριο του 2018, έγιναν 11 φορές» .

Δηλαδή ο Κύπριος ΥΠΑΜ δεν βρίσκει σοβαρό το θέμα τον Κατάπλου του Τουρκικού Υποβρυχίου εν μέσω των γεγονότων στην Κυπριακή ΑΟΖ …Ούτε βέβαια και την παρουσία των Τούρκικων Γεωτρύπανων & Φρεγατών στην ΑΟΖ;

Επίσης μπορεί να μας πει πόσα  με σιγουριά τούρκικα υποβρύχια είναι γύρω απο το νησί της Κύπρου ;;

Δυστυχώς οι Πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται πέραν της επανεκλογή τους και καλά θα ήταν να  μας απαντήσουν οι Κύπριοι Πολιτικοί που πάνε τα χρήματα απο το «ΤΑΘ» που πληρώνει ο Κυπριακός Λαός …Γιατί στην Άμυνα δεν πάνε!

Αν τα χρήματα  αυτά πήγαιναν στο Ταμείο  Αμυντικής Θωράκισης…

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα η οποία επικαλείται αποκαλυπτικό έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που από το 1984 εισπράττονται μέσω της έκτακτης εισφοράς για την ενίσχυση της Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχουν αξιοποιηθεί για αυτό τον σκοπό …

Αλλά έχουν δαπανηθεί για την καταβολή μισθών δημοσίων υπαλλήλων, κοινωνικών επιδομάτων, επιδοτήσεων και για αγορές αναλωσίμων.

Πιο αναλυτικά δέκα χρόνια μετά την Τουρκική εισβολή και κατοχή του 36% της Κύπρου, η Κυβέρνηση των ελεύθερων περιοχών αποφάσισε με την σύμφωνη γνώμη όλων, την επιβολή μιας έκτακτης εισφοράς στους πολίτες της Δημοκρατίας και στην οικονομικές και τραπεζικές συναλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Τα χρήματα που θα συγκεντρώνονταν κάθε χρόνο θα ενίσχυαν το Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης και θα χρησιμοποιούνταν για την απόκτηση νέων οπλικών συστημάτων, στρατιωτικού υλικού και πυρομαχικών.

Αν τα χρήματα αυτά οι Κύπριοι πολιτικοί τα χρησιμοποιούσαν για το σκοπό της Άμυνας …Και Πυραλαύκατους με τους «EXOCET» με εμβέλεια 200χλμ   θα είχαν πάρει οι Κυπραίοι αν  βέβαια το ήθελαν !

Και Υ/Β θα είχαν προμηθευτεί ώστε να έχουν την Άμυνα της νήσου στα Χέρια τους  …Δεν εννοείται νησί με Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς που έχουν την ίδια εκπαίδευση με τους Ελλαδίτες συναδέλφους και να μην έχει Ναυτικό !

Ούτε βέβαια η αγορά του Περιπολικού Σκάφους απο το Ισραήλ με ένα κανονάκι στην Πλώρη είναι σοβαρή αγορά εξοπλισμού !!