Κυριαρχεί η Ν.Δ ενώ Καταρρέει ο Σύριζα σε νέα δημοσκόπηση…Ανεβαίνει ο Βελόπουλος

Ξεκάθαρο και άνετο προβάδισμα της ΝΔ και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα σε μια σειρά από ζητήματα αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής» (24/11), επιβεβαιώνοντας τα ευρήματα και των άλλων δημοσκοπήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό.

Και αν η διαφορά άνω των 16 μονάδων που καταγράφεται ανακουφίζει την ΝΔ, στα ανησυχητικά για το κυβερνών κόμμα ευρήματα της δημοσκόπησης, είναι οι διαστάσεςι που λαμβάνει το προσφυγικό-μεταναστευτικό με την κοινή γνώμη να εμφανίζεται έντονα ανήσυχη και προβληματισμένη για το ζήτημα.

Ενδεικτικό είναι ότι το αξιολογούν ως σημαντικότερο θέμα από την οικονομία και την ανεργία. Για πρώτη φορά μετά από μία δεκαπενταετία, η κοινωνική ατζέντα της χώρας αλλάζει και η οικονομική κατάσταση δεν είναι στην πρώτη θέση των αντιλαμβανόμενων προβλημάτων της.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 37,6% (ελαφρώς μειωμένο από το 38,5% του Οκτωβρίου), με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση με 21,3%, διαφορά 16,3% μονάδων.

Σταθερό είναι το ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής, με 6,2%. Στο ποσοστό του παραμένει και το ΚΚΕ με 4,8% καθώς και το ΜέΡΑ25 με 3,8%.

Άνοδο καταγράφει η Ελληνική Λύση που από 3% ανέβηκε σε έναν μήνα στο 4,2% ενώ και ο Κυριάκος Βελόπουλος αύξησε το ποσοστό δημοφιλίας του από 22% σε 25%, τάση που αποδίδεται στη μετακίνηση δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της ΝΔ.

«Αχίλλειος πτέρνα» της κυβέρνησης το προσφυγικό/μεταναστευτικό

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι πολίτες αναγνωρίζουν ως σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας το μεταναστευτικό με 33%, και ακολουθούν η οικονομία με 28% και η ανεργία με 14%.


Διάφορα Άρθρα