To ΚΥΣΕΑ πάει πίσω ;…Τι άλλαξε στις Κρίσεις των Αρχηγών;

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και από πληροφορίες  το ΚΥΣΕΑ της Παρασκευής μετατίθεται για το τέλος της επόμενης εβδομάδος;  με το σκηνικό που  φαίνεται να αλλάζει μετά και το Κυβερνητικό άδειασμα στο ΥΠΕΘΑ

Σύμφωνα με τα δεδομένα ο ρόλος  κάποιων που ήθελαν γενικές αλλαγές στο Στράτευμα  δεν πέρασε και αυτό φάνηκε με την επανίδρυση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και την ανάθεση του σε πολιτικά εκλεγμένα πρόσωπα

Ο Πρωθυπουργός που έδειξε οτι υπηρετεί την τήρηση των νόμων δείχνει ότι δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές πέραν του νόμου περί θητείας των Αρχηγών….

Οπότε οι Αλλαγές στις επερχόμενες Κρίσεις δείχνουν να γίνονται μόνο στη λήξη της θητείας του Α/ΓΕΝ, με την επιλογή του νέου Αρχηγού στο Πολεμικό Ναυτικό   που φέρεται να έχει ήδη «κλειδώσει» στο πρόσωπο του νυν Στολάρχου !

Ο πρόσφατος νόμος  ερί θητείας των Αρχηγών είναι ξεκάθαρος: Οι Αρχηγοί τοποθετούνται στη θέση τους για δυο χρόνια (ο Α/ΓΕΕΘΑ για τρία χρόνια) με δυνατότητα παράτασης για ένα ακόμα χρόνο.

Αν ο κ. ΥΕΘΑ αξιολογήσει ότι εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντα τους, το ΚΥΣΕΑ μετά από πρότασή του (που αποτελεί σαφή έκφραση αποδοκιμασίας τους), τους αποστρατεύει και επιλέγει τους αντικαταστάτες τους. Αυτά προβλέπει ο νόμος και επιτάσσει η κανονικότητα.

Τι θα τεθεί   όμως στο τραπέζι του ΚΥΣΕΑ…Σύμφωνα με τα δεδομένα ;

Ο ΑΓΕΝ συμπληρώνει τρία χρόνια (δυο συν ένα έτη), και θα πρέπει να αντικατασταθεί τιμώμενος και προαγόμενος σύμφωνα με το νόμο. Ξεκάθαρα και κανονικά.

Οι υπόλοιποι Αρχηγοί συμπληρώνουν ένα μόνο χρόνο στη θέση τους και υπό κανονικές συνθήκες δεν υπόκεινται σε κρίση. Αν όμως ο ΥΕΘΑ αξιολογώντας τους (και σίγουρα το κάνει αυτό σε καθημερινή βάση) εκτιμήσει ότι (όλοι ή κάποιοι απ αυτούς) εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντα τους μπορεί να προτείνει στο ΚΥΣΕΑ την αντικατάσταση τους, αποδεχόμενος την αναταραχή που δημιουργούν για τους επόμενους μήνες οι αλλαγές στα Γενικά Επιτελεία και στους μεγάλους μάχιμους Σχηματισμούς του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το ίδιο παράδοξο βέβαια ισχύει και για όλους τους Ανώτατους Αξιωματικούς που προβλέπεται να αντικατασταθούν με μόνη αιτιολογία ότι συμπληρώνουν ένα ημερολογιακό έτος στη θέση τους!!!

Παγκόσμια πρωτοτυπία εξαιρετικά υψηλού κόστους για τις Ένοπλες Δυνάμεις, και μάλιστα ενώ η χώρα βρίσκεται στη μέση μιας σοβαρής και απρόβλεπτα εξελισσόμενης διεθνούς κρίσης με τις γειτονικές χώρες.

Βέβαια, μέχρι τώρα ο ΥΕΘΑ μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει δείγματα απαξίωσης των ΑΓΕ και των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά η πρακτική αυτή είναι καθιερωμένη δυστυχώς από τη μεταπολίτευση.

Όμως  παρούσα γεωπολιτική κατάσταση και οι Προκλήσεις των Καιρών  δεν επιτρέπει προσωπικές πολιτικές, ρεβανσισμούς που δεν ευοδώθηκαν ή προεκλογικές υποσχέσεις από τρίτους.

Εξ άλλου η τήρηση της κανονικότητας αποτελεί βασικό στοιχείο του νέου κυβερνητικού αφηγήματος. Ο  ΥΕΘΑ με το υψηλό ήθος που έχει επιδείξει μέχρι τώρα, είναι σίγουρο ότι θα επιλέξει το καλύτερο για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Γιατί χρειαζόμαστε Ένοπλες Δυνάμεις, ήρεμες, οργανωμένες και αποφασιστικές που να μας εξασφαλίσουν την αναγκαία αποτροπή που απαιτεί ο χειρισμός των εθνικών μας θεμάτων

Σχόλιο :Κοντά σιμά η Κυριακή και όλα θα ξεκαθαρίσουν …Εμείς απλά επισημαίνουμε αυτά που πρέπει να τηρηθούν απο ένα λεγόμενο Σοβαρό , Σεβαστό και Κυρίαρχο Κράτος


Διάφορα Άρθρα