Λαμπρή η Υποδοχή της Καρδιάς του Υψηλάντη στο Μεσολόγγι ( φωτό & video)

Συγκίνηση και δέος στην τελετή υποδοχής της Καρδιάς του Αρχηγού της Ελληνικής Επαναστάσεως Αλεξάνδρου Υψηλάντη, Πραγματοποιήθηκε στην Ιερή πόλη του Μεσολογγίου η υποδοχή ενός Εθνικού Κειμηλίου, της Καρδιάς του Αλεξάνδρου Υψηλάντη.

Η τελετή υποδοχής, διοργανώθηκε από το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής «Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και τον Δήμο της Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου.
Η λήκυθος με την Καρδιά του Αλέξανδρου Υψηλάντη παρελήφθη το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών από τον Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου «Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ» και τ. Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιώργο Σούρλα, παραδόθηκε σε στρατιωτικό άγημα και ξεκίνησε με όχημα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, συνοδεία περιπολικών και μοτοσικλετιστών, μελών και φίλων της Μοτολέσχης Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου, το ταξίδι της προς την πόλη μας.
Στις 12.00 αφίχθη στην ιστορική Πύλη της πόλεως κι αφού αποδόθηκαν οι αρμόζουσες τιμές, παραδόθηκε από αξιωματικό του σημερινού «Ιερού Λόχου» των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού στους Ιερολοχίτες του Μεσολογγίου, για να μεταφερθεί με πομπή στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης της Πλατείας Μ. Μπότσαρη.
Επικεφαλής της πομπής τέθηκαν Ιερολοχίτες ιππείς και η Μπάντα του Συλλόγου «Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ», ντυμένη τη στολή του Ιερού Λόχου. Ακολουθούσε μικρό άγημα από τυφεκιοφόρους Ιερολοχίτες και Φουστανελοφόρους, παραστάτες της ληκύθου με την Καρδιά του Αλέξανδρου Υψηλάντη.
  Η πομπή έκλεινε μ’ ένα εντυπωσιακό μικτό ανδρικό άγημα πολεμιστών με ιστορικές φορεσιές, το οποίο απαρτιζόταν από μέλη του Ομίλου Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού « Ο Λιάρος» της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, του Ομίλου Διαφύλαξης και Αναβίωσης της Ιστορίας του Αιτωλικού «Οι Ταξιάρχες» και του Σκοπευτικού Ομίλου Παραδοσιακών Όπλων Πατρών.
Η πομπή, κατέληξε στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, στην είσοδο του οποίου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής «Δ.ΣΟΛΩΜΟΣ» παρέδωσε την λήκυθο στον Δήμαρχο της Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου,
όπου την μετέφερε στη μεγάλη αίθουσα του Μουσείου και την εναπέθεσε στην ειδική προθήκη που θα την φιλοξενήσει μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων, ημέρα που κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης της Εξόδου….