Λαθρομετανάστες ανεβαίνουν στο βουνό για να μην μπουν στη νέα δομή του Καρά Τεπέ (vid)

Τη στιγμή που ετοιμάζεται η νέα δομή στον Καρά Τεπέ εντοπίζονται άτομα που δεν θέλουν να εισέλθουν στον νέο χώρο, μετά την καστροφή που υπέστη το ΚΥΤ της Μόριας από την πυρκαγιά, και βρίσκουν διάφορους τρόπους να αποφύγουν τον αστυνομικό φραγμό.

Όπως φαίνεται, οι λαθρομετανάστες ανεβαίνουν και κατεβαίνουν από βουνό και λόφους για να αποφύγουν τους αστυνομικούς που έχουν κόψει τον δρόμο για τη Μυτιλήνη.

Ήδη αστυνομικες δυνάμεις κάνουν ενισχυμένες περιπολίες για να τους σταματήσουν και να επιστρέψουν στη νέα δομή φιλοξενίας.

Οι αντιδράσεις υποκινούνται κυρίως από ομάδες Αφγανών, οι οποίοι αποτελούσαν και την πλειονότητα των διαβιούντων στο ΚΥΤ της Μόριας και πιστεύουν ότι εκμεταλλευόμενοι το θόρυβο κυρίως από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης θα καταφέρουν να φύγουν από τη Λέσβο, πράγμα που δεν θα επιτραπεί σε καμία περίπτωση να γίνει. Αλλωστε, κάτι τέτοιο εκτός του ότι θα απέκλειε την επαναπροώθηση στην Τουρκία όσων δεν δικαιούνται άσυλο, θα πυροδοτούσε αντιδράσεις και στις άλλες προσφυγικές δομές στα νησιά.


Διάφορα Άρθρα