Λευκός Οίκος : Η Ελληνίδα που δεσμεύτηκε να λέει την αλήθεια

Η εκπρόσωπος Τύπου του νέου προέδρου των ΗΠΑ, η Τζεν Ψάκι, δεσμεύτηκε να επιστρέψει η αλήθεια και η διαφάνεια στην αμερικανική κυβέρνηση κατά την πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, Τετάρτη, επτά ώρες μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν.

Η Ψάκι που είχε υπηρετήσει ως επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών στην κυβέρνηση του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τρέφει «βαθύ σεβασμό για τον ρόλο ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου Τύπου στην δημοκρατία μας».

Η οικογένεια Ψάκι διατήρησε έντονη ελληνικότητα και στο μεγάλωμα των παιδιών «όπως μας είχε διδάξει ο παππούς μου», λέει ο Τζιμ Ψάκι. «Εγώ πάντα αυτοπροσδιοριζόμουν ως Ελληνας παρά ως Ιρλανδός.

Προφανώς έχω κομμάτια από κάθε κουλτούρα αλλά νομίζω ότι η ελληνική κληρονομιά μας προσφέρει το επιχειρηματικό πνεύμα, την ανεξαρτησία και μία αφοσίωση σε έναν συγκεκριμένο σκοπό στη ζωή μας.

Αυτό προσπάθησα να διδάξω και στις κόρες μου». Μάλλον τα κατάφερε, διότι η Τζεν στη διάρκεια μιας ενημέρωσης δημοσιογράφων το 2013 δήλωσε «πολύ περήφανη» για την ελληνική της καταγωγή.

«Θα υπάρχουν στιγμές στις οποίες θα διαφωνούμε και σίγουρα θα υπάρχουν μέρες στις οποίες θα διαφωνούμε ακόμη ίσως και για εκτεταμένο μέρος των ενημερώσεων», σημείωσε