Λύσσαξαν οι Τούρκοι με τις δηλώσεις του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ…Περί μη σοβαρής απειλής το «casus belli»

Με οργανωμένες προσπάθειες, η Τουρκία προσπαθούσε να προωθήσει λαθρομετανάστες στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, επτά βάρκες με 300 μετανάστες βρέθηκαν σε μια ακτίνα 50 έως 100 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Λέσβου.

Σύμφωνα με τα στελέχη του λιμενικού σώματος, όλες αυτές οι βάρκες καθοδηγούνταν από ένα πολεμικό πλοίο, έξι τουρκικές ακταιωρούς και με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Στο πρωτοσέλιδο της σήμερα  η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αναφέρεται πως «οι ΗΠΑ κακομαθαίνουν την Ελλάδα» και στις δηλώσεις του επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, τις οποίες χαρακτηρίζουν απαράδεκτες

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ προανήγγειλε την έξοδο γεωτρύπανου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν το περιστατικό έξω από τη Λέσβο με μία τελείως διαφορετική εκδοχή, λέγοντας ότι οι Έλληνες έσπρωχναν τα φουσκωτά σκάφη των προσφύγων & λαθρομεταναστών  προς τα τουρκικά ύδατα και τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής το εμπόδισαν.

Τους έτσουξαν οι δηλώσεις του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος πως να το κάνουμε

Οι δηλώσεις του Στρατηγού εδώ