Μάχες Ουκρανών Στρατιωτικών με Αυτονομιστές στα Ανατολικά της Χώρας

Πέντε άνθρωποι, τέσσερις Φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες κι ένας ουκρανός στρατιωτικός, σκοτώθηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες στην ανατολική Ουκρανία, παρά τη συμφωνία ανακωχής στον πόλεμο στον οποίον αναμετρώνται οι αυτονομιστές με τις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου, ανακοίνωσαν χθες, Σάββατο, οι αντιμαχόμενες πλευρές.

Πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η πιο πρόσφατη συμφωνία εκεχειρίας στην περιοχή αυτήν, την 29η Δεκεμβρίου.

Τέσσερις αντάρτες σκοτώθηκαν την Παρασκευή από πυρά των ουκρανικών δυνάμεων στο νότιο τμήμα της περιοχής Ντανιέτσκ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έντβαρντ Μπασούριν, ανώτερος αξιωματούχος των αυτονομιστικών Αρχών, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των αμάχων.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, Ντμίτρο Γουτσούλιακ, ανέφερε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών χθες, ότι ένας «ουκρανός στρατιωτικός» σκοτώθηκε επίσης την Παρασκευή από τα « πυρά» των ανταρτών εναντίον θέσεων του κυβερνητικού στρατού.