Μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα: Πυρκαγιές σε Δομοκό, Αντίκυρα και Ορχομενό

Μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα δίνει η Πυροσβεστική, καθώς πυρκαγιές ξέσπασαν στον Δομοκό, στα Αντίκυρα Βοιωτίας και στον Ακραίφνιο Ορχομενού, το μεσημέρι της Πέμπτης.
Μάχη σε τρία πύρινα μέτωπα δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε Δομοκό, Αντίκυρα και Ακραίφνιο Ορχομενού.

Αναλυτικά, η φωτιά στον Δομοκό ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή, στο Πετρωτό και καίει χαμηλή βλάστηση. Η πυρκαγιά είναι μακριά από σπίτια και για την κατάσβεση επιχειρούν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με επτά πυροσβέστες, και δύο Πετζετέλ, ενώ συνδράμει και ένα μηχάνημα έργου του ΟΤΑ.

Λίγη ώρα αργότερα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής κλήθηκαν να επέμβουν για φωτιά σε δασική έκταση στα Αντίκυρα Βοιωτίας. Στο μέτωπο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ δυο αεροσκάφη συνδράμουν από αέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Τέλος, πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στο Ακραίφνιο Ορχομενού Βοιωτίας. Επί τόπου επιχειρούν 13 πυροσβέστες με έξι οχήματα και 2 Πετζετέλ.

Σε καμία από τις δύο περιοχές στη Βοιωτία δεν απειλούνται κατοικίες, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Στη Βοιωτία υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, σύμφωνα με την προειδοποίηση της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

Στην ίδια κατηγορία κινδύνου τοποθετούνται ακόμη και η Αττική, η Φωκίδα, η Αιτωλοακαρνανία, η Εύβοια και πολλά νησιά του Αιγαίου.