«Αγοράζοντας τους S-400 δεν προετοιμαζόμαστε για πόλεμο. Προσπαθούμε να εγγυηθούμε την ειρήνη και την εθνική ασφάλειά μας», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk….
Eπιμένοντας στο γεγονός ότι αυτή η αγορά δεν ήταν μια «επιλογή αλλά μια υποχρέωση» αναφορικά με την εθνική ασφάλεια.
Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε, επιπλέον, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει την εξουσία να άρει ενδεχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος και συμπλήρωσε πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να βρει «κάποιον συμβιβασμό» στην όλη διαμάχη.
Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, επιβεβαίωσε ότι είναι πιθανό να συνομιλήσει σύντομα με τον Αμερικανό ομόλογό του.















