Μας πήραν στο ψιλό και οι Αλβανοί :Αυτόχειρας ο Κατσίφας λένε τώρα …Μόκο από τον Τσίπρα για 12 μήνες

Συμπληρώθηκε ήδη ένας χρόνος από την άνανδρη δολοφονία του Έλληνα ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, από τους  φονιάδες της «RENEA» της αλβανικής αστυνομίας που παίρνει εντολές μονο  απο τον Ράμα, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Αύριο στις 09:00 θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο. Μέχρι σήμερα τα Τίρανα, όχι μόνο κωλυσιεργούν επιδεικτικά στην ολοκλήρωση και έκδοση του πορίσματος, αλλά μεθοδεύουν την παρουσίαση του 35χρονου ομογενή ως «αυτόχειρα».

Σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία, η έκδοση του πορίσματος θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες από το περιστατικό.

Όλο αυτό το διάστημα η εισαγγελική έρευνα προσπαθεί ν’ αποδείξει πως, όχι μόνο ο Κατσίφας ήταν «Ekstremist Grek» (Έλληνας εξτρεμιστής), αλλά και πως είχε… συνεργούς, ανασύροντας από το αρχείο παλιές υποθέσεις που όμως έχουν κριθεί από τη δικαιοσύνη.

Έως σήμερα οι αλβανικές Αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει το ιατροδικαστικό πόρισμα και τη βαλλιστική έκθεση, ούτε εμφάνισαν σοβαρά τεκμήρια της υπόθεσης, όπως το τυφέκιο που φέρεται να είχε ο Κατσίφας.

Η οργή της οικογένειας

Οι αλβανικές μεθοδεύσεις έχουν εξοργίσει την οικογένεια του 35χρονου ομογενή, που ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του προσφιλούς τους προσώπου, ακόμη περιμένουν την ολοκλήρωση έκδοσης του πορίσματος, προκειμένου να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις τους που φτάνουν έως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, οι Ιωάννης και Βασιλεία Κατσίφα, είχαν στείλει επιστολή στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του να συμβάλει στην πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών της δολοφονίας του παιδιού τους και ταυτόχρονα να στρέψει το ενδιαφέρον του στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Οι γονείς του Κατσίφα, δεν έλαβαν  ποτέ καμία απάντηση από τον   Τσίπρα.


Διάφορα Άρθρα