Μας ζητάει και τα ρέστα ο Τούρκος …Ελάτε να τα «μοιράσουμε στη Μεσόγειο»

Κάλεσμα στην Ελλάδα «να συζητήσει με την Τουρκία» για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες στην ανατολική Μεσόγειο απευθύνει ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκεργκίν σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αποτύπωμα» και τον Παύλο Τσίμα, η οποία προβλήθηκε τα μεσάνυχτα.

Στη σκιά του μνημονίου κατανόησης Λιβύης – Τουρκίας, που κυρώθηκε στην τουρκική Βουλή, ο κ. Οζουγκεργκίν εμφανίζει την επίμαχη συμφωνία ως απάντηση στην περιθωριοποίηση της Άγκυρας από τις υπόλοιπες δυνάμεις της περιοχής και τις έρευνες της Κυπριακής δημοκρατίας για υδρογονάνθρακες.

«Εσείς μας αγνοείτε»

«Το πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό. Κι αυτό είναι, αναφέρατε το να αγνοηθεί…(η Κρήτη). Η Τουρκία είναι αυτή που αγνοείται, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων αγνοούνται από τους Ελληνοκυπρίους και με την υποστήριξη της Ελλάδας».

«Να συζητήσουμε»

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τούρκος διπλωμάτης απευθύνει την πρόσκληση για ελληνοτουρκικό διάλογο: «Όλο αυτό τον καιρό λέμε ‘’για καθίστε, δεν μπορείτε να αγνοείτε τη μεγαλύτερη ακτογραμμή της Ανατολικής Μεσογείου’’. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε μια ήρεμη κατάσταση και να συζητάμε μεταξύ μας..»

Σχόλιο: Ο Τούρκος απευθύνεται στη πολιτική του Σημίτη του «μη πόλεμος»  ότι και να γίνει  που σήμερα τα  οι παρατρεχάμενοι του έχουν κυριαρχήσει στη Πολιτική ζωή της Χώρας !

Ο Μανώλης Κωτάκης αποκάλυψε επίσης τη Συμφωνία Τσίπρα -Ερντογάν στη Κωνσταντινούπολη για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο

<