Ματαιώθηκε η επίσκεψη ΥΕΘΑ στο Β.Αιγαίο & Έβρο …»Λόγω ΗΠΑ;»

Η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη του ΥΕΘΑ Αποστολάκη σε Μονάδες  και φυλάκια σε νησιά του Βορείου Αιγαίου  ,Πολεμικά Σκάφη και φυλάκια του Έβρου  ματαιώνεται ...λόγω έκτακτης συνάντησης του Υπουργού Άμυνας με τον πρωθυπουργό Τσίπρα!

Αν και η ατζέντα των συνομιλιών δεν ανακοινώθηκε ,κάτι ακούγεται για το Μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ,αλλά διαρροές από το άλλη όχθη του Ατλαντικού  κάνουν λόγω για ενίσχυση της Αμερικανικής Παρουσίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα !

Ρωσικές πληροφορίες κάνουν λόγω ακόμη και για μεταφορά  Υλικού των Αμερικανικών Βάσεων απο την Τουρκία στην Ελλάδα ,αφού ετοιμάζονται κυρώσεις κατά της Τουρκίας ,μετά και την απόκτηση των Α/Α συστήματος S-400  που η παράδοσή τους στην Τουρκία  επισπεύδεται !

Tις αμερικανικές απειλές στην περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει στην απόκτηση του συστήματος S-400 επανέλαβε ο αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ που επισκέπτεται την Ελλάδα, ενώ δεν απέκλεισε μεταφορά βάσεων από τη γείτονα χώρα σε ελληνικά εδάφη.

Στην απόφαση της Τουρκίας για την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 αναφέρεται μεταξύ άλλων ο αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ προειδοποιώντας για την άμεση επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα και την αναστολή της πώλησης των μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο Αμερικανός γερουσιαστής που μαζί με τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο κατέθεσε το νομοσχέδιο για την Ανατολική Μεσόγειο και πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς αμερικανικών βάσεων από την Τουρκία στην Ελλάδα σε περίπτωση που η Τουρκία «ακολουθήσει έναν ανώμαλο δρόμο» όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, συμπεριλαμβανόμενης και της μετακίνησης βάσεων και δυνάμεων όπου χρειάζεται και όπου μας προσφέρεται η ευκαιρία από φίλιες χώρες» αναφέρει.