Νέα μεγάλης κλίμακας επιχείρηση με μη επανδρωμένα αεροχήματα πραγματοποίησε η Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, στοχεύοντας βιομηχανικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας, σε μία ακόμη προσπάθεια να πλήξει κρίσιμες υποδομές που υποστηρίζουν τη ρωσική πολεμική μηχανή.
Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, επιθέσεις καταγράφηκαν σε αρκετές περιφέρειες της χώρας. Στην περιοχή της Τούλα, νότια της Μόσχας, θραύσματα από καταρριφθέν μη επανδρωμένο αερόχημα έπεσαν σε χημικό εργοστάσιο στο Νοβομοσκόφσκ. Παράλληλα, εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζουν πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας Azot, μιας από τις μεγαλύτερες χημικές μονάδες της Ρωσίας.
Επίθεση αναφέρθηκε και στην περιφέρεια Γιάροσλαβ, όπου μη επανδρωμένα αεροχήματα έπληξαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων. Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν αναφορές για τραυματίες.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας καταρρίφθηκαν συνολικά 249 μη επανδρωμένα αεροχήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ανάμεσα στους στόχους βρέθηκε και η ευρύτερη περιοχή της Μόσχας, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο Σεργκέι Σομπιάνιν ενεργοποιήθηκαν συστήματα αεράμυνας για την αναχαίτιση πολλαπλών επιθέσεων.
Οι ουκρανικές επιδρομές σε εγκαταστάσεις καυσίμων, βιομηχανικές μονάδες και στρατιωτικές υποδομές έχουν αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, με το Κίεβο να επιχειρεί να μεταφέρει τον πόλεμο βαθιά στο ρωσικό έδαφος και να πλήξει την εφοδιαστική αλυσίδα της Μόσχας.
Η νέα επιχείρηση έρχεται σε μια περίοδο που οι μάχες στο μέτωπο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ οι δύο πλευρές εντείνουν τις επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές εκατέρωθεν.














