Μεγάλο πλήθος πιστών προσκύνησε το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα

Μεγάλο πλήθος πιστών παρακολούθησε με κατάνυξη της θρησκευτικές εκδηλώσεις και προσκύνησε το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα

Όπως αναφέρει η Μητρόπολη Κέρκυρας για τις θρησκευτικές εκδηλώσεις της ημέρας:

Σήμερα 11ην Αυγούστου, η τοπική εκκλησία της Κέρκυρας, αλλά και εν γένει η εκκλησία μας, εορτάζει την ανάμνηση του υπερφυούς θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, το οποίο έγινε το 1716, όταν επολιορκείτο η Κέρκυρα από τους Τούρκους, και ο Άγιος Σπυρίδωνας διέσωσε τη νήσο της Κέρκυρας με τον καταποντισμό και τη θαλασσοταραχή η οποία έγινε κατά την πολιορκία.

Μάλιστα δε ένας εκ των Αγαρηνών ομολόγησε την θέα του Αγίου Σπυρίδωνος στον ορίζοντα εκδιώκοντας τους και απειλώντας τους.

Περί την 5ην πρωινήν τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία στο ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβ.. Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμου, με την συμμετοχή πολλών ιερέων, αλλά και πλήθος κόσμου, το οποίο κατέκλυσε το ιερό προσκύνημα εσωτερικά και εξωτερικά.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, έκανε μνεία περί της αφθαρσίας του ιερού λειψάνου και της χάριτος την οποίαν φέρει από τον Θεό, ούτως ώστε να έχει την παρρησία ενώπιον του Θεού, κι έχοντας σύμμαχο την πίστη των ανθρώπων, να ικετεύει τον τριαδικό θεό για να διασωθεί η νήσος της Κέρκυρας. Ευχήθηκε δε,όλος ο κόσμος να αποκτήσει τη χάρη του Αγίου Σπυρίδωνος.