Μιχάλης Χαραλαμπίδης από τη Ξάνθη …»Βγάλανε τη Μακεδονία στο σφυρί με ‘καουμποϊλίκι»

8 Απρ’19.Ομιλία Μιχάλη Χαραλαμπίδη στην Ξάνθη…Θέμα « Μακεδονικός λόγος-Μακεδονικότητα- Ελληνικότητα-

Η Ξανθιώτικη Κοινωνία, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση δέκα (10) Τοπικών Συλλόγων και Ενώσεων που γέμισαν τη φιλόξενη αίθουσα του Ι.Θ.Τ.Π, για να ακούσουν το Μιχάλη Χαραλαμπίδη, τον οποίο υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης, ο οποίος ευχαρίστησε όσους& όσες προσήλθαν και ιδιαίτερα τους Προέδρους και τα ΔΣ των συλλόγων που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση και τα ΜΜΕ που την πρόβαλαν και συνετέλεσαν στην επιτυχία της

Ο ομιλητής παρουσίασε μέρη από το βιβλίο του ‘‘Μακεδονικότητα, Ελληνικότητα, Οικουμενικότητα-Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία’’ το οποίο ήταν και η πρόταση του για το ‘’Μακεδονικό’’, όπως και ελεύθερο σχολιασμό για το θέμα. Σταχυολογούμε τα κυριότερα :

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό και την ονοματοδοσία του, από τη Συμφωνία των Πρεσπών, διατύπωσε τεκμηριωμένα επί λέξει «ότι την έκαναν άνθρωποι με χαμηλό επίπεδο αυτοσεβασμού και χωρίς συνείδηση του τι σημαίνει ελληνισμός. Ποιοι ψήφισαν αυτή τη συμφωνία; Όχι πάντως ο ελληνικός λαός. Και για αυτό το λόγο είναι άκυρη.

Μέσα στην τόση φλυαρία δεν μιλά κανείς για αυτό. Από τη συμφωνία απουσιάζει το ένα υποκείμενο: ο ελληνικός λαός. Στα Σκόπια συμμετείχε, μέσω δημοψηφίσματος, ο λαός.

Εδώ όχι… Αν σήμερα πάει ένας πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ένας πρωθυπουργός στον Ο.Η.Ε και το εξηγήσει , θα το κατανοήσουν όλοι… Αυτό που έγινε δεν είναι πολιτική κυρίαρχης χώρας. στο Σκοπιανό επισήμανε καταρχήν ότι η ιστορία είναι ο μεγάλος κριτής των δημοσίων προσώπων».

Το Σκοπιανό δεν ήταν προτεραιότητα. Είχαμε την άνεση να το χειριστούμε και η ιστορία ήταν μαζί μας και πρόσθεσε ότι η Μακεδονία είναι θεμέλιο του ελληνικού πολιτισμού, πρόσθεσε, αυτό που έγινε είναι σαν να βγάζουν οι Ιταλοί την Τοσκάνη στο σφυρί !!!!:
Βγάλανε τη Μακεδονία στο σφυρί με ‘καουμποϊλίκι’ και τι έμεινε σε όλους μας, πως το ζήσαμε, αναρωτήθηκε, δίνοντας ο ίδιος την απάντηση: με φουσκωτούς –εισαγόμενους, όχι Έλληνες και μάλιστα απόρησε πως το ΚΚΕ δεν το κατήγγειλε- γκλομπς, δακρυγόνα, ξύλο, κραυγές, ύβρεις. Απέναντι σε αυτό το πεζοδρόμιο του φασισμού, όπως το χαρακτήρισε, γιατί ο φασισμός –είπε- είναι διανοητικός, ο φασισμός δεν είναι στα τανκς είναι στο νου, η πρόταση μου είναι : Ελληνικότητα-Μακεδονικότητα-Οικουμενικότητα..
Όλη η ομιλία του στο http://www.radio899.gr/node/8994
Παράρτημα ΕΑΑΣ Ξάνθης