Μητσοτάκης: Πενταετής η αμυντική συνεργασία με ΗΠΑ


O Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε ερωτήματα που του τέθηκαν από εκπροσώπους του Τύπου στη συνέντευξη που παραχώρησε επί 2,5 ώρες στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Ενα εξ αυτών αφορούσε στο κατά πόσο ευσταθούν οι πληροφορίες ότι γίνεται σε πενταετή και όχι σε ετήσια βάση η συζήτηση για ανανέωση της αμυντικής συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και πώς συνδυάζεται με την αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία.

Αφού ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες είπε πως: «χαίρομαι γιατί αυτό επιτρέπει και στα δύο μέρη καλύτερο προγραμματισμό, σημαντικότερη παρουσία και των ΗΠΑ στην πατρίδα μας και μία επιβεβαίωση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών που νομίζω ότι είναι στο καλύτερο σημείο από ποτέ και λόγω της βούλησης Μπάιντεν, αλλά, και της στήριξης του Κογκρέσου για τα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας που αφορούν στην ανατολική Μεσόγειο».

Ο ίδιος σχολίασε πως «η Ελλάδα εμφανίζεται σήμερα στην Ουάσιγκτον ως ένας πολύ αξιόπιστος συνομιλητής στην ανατολική Μεσόγειο και η αμυντική συνεργασία αυτή θα είναι μια επιβεβαίωση. Αυτή η συνεργασία σε καμία περίπτωση δεν κλείνει την πόρτα σε άλλες στρατηγικές συμφωνίες».