Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών της Κύπρου …H Μονάδα θρύλος (video)

Οι ΟΥΚάδες της Κύπρου είναι οι Ζωντανές βόμβες που θα χτυπήσουν τα Τούρκικα Πολεμικά  Σκάφη εκεί που απλά δεν  θα το περιμένουν ….

Το έμβλημα της Μ.Υ.Κ Κύπρου παριστάνει υποβρύχιο καταστροφέα, που τοποθετεί εκρηκτικά σε εχθρικό στόχο, ενώ παράλληλα με την άγκυρα και τη δάφνη, αναγράφεται το ρητό «ΡΩΜΗ ΜΕΤΑ ΦΡΟΝΗΣΕΩΣ».
image333
Η άγκυρα αποτελεί ένδειξη ότι η ΜΥΚ είναι Μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού, αναλαμβάνοντας αποστολές κάλυψης και προάσπισης ναυτικών επιθετικών επιχειρήσεων, ενώ η δάφνη καταδεικνύει ότι πρόκειται για ιδιαίτερα τιμημένο Σύνολο, ενώ το ρητό, το οποίο σημαίνει «Δύναμη με σύνεση» προέρχεται από το Θουκυδίδη και θέλει να μας γνωστοποιήσει ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε τόσο τη σωματική μας δύναμη, όσο και την πνευματική μας δύναμη με σύνεση και με λογική.
Η Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών αποτελεί την πιο επίλεκτη Μονάδα της Εθνικής Φρουράς, όχι μόνο διότι έχει τα αυστηρότερα σωματικά κριτήρια για την επιλογή, αλλά και για το λόγο ότι η βασική και ειδική εκπαίδευση αγγίζει το εξάμηνο, ενώ μετά την περάτωσή της, η επαγρύπνηση και η εφαρμογή των διδαγμένων δεν παύει μέχρι και την τελευταία ημέρα θητείας.
 
Η εξάσκηση είναι τόσο επίπονη και τόσο έντονη που οι ΟΥΚάδες εξαιρούνται της υπηρεσίας σκοπιάς, ενώ – αφού επιλεγούν – υποχρεούνται να υπογράψουν επίσημο έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο δικαιολογείται η συνολική σωματική απώλεια μέχρι 15%, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

004

Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών της  Κύπρου …Μια Μονάδα θρύλος ,δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε οτι αν υπήρχε αυτή Η Μονάδα στην εισβολή του Αττίλα ,οι Τούρκοι θα είχαν πιάσει πάτο!