Μουσουλμάνος βανδάλισε … Το Μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Ροδόπη

Κάτοικος του χωριού Πολύανθος Ροδόπης, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, είναι αυτός που βανδάλισε τάφους στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του χωριού από τα μέσα Αυγούστου ως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το απαράδεκτο και αποτρόπαιο αυτό γεγονός είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από πολλές πλευρές και σήμερα η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης είναι κάτοικος Πολυάνθου, που προκάλεσε φθορές σε τάφους ομοθρήσκων του για προσωπικές διαφορές.

Δεν συνελήφθη πάντως, επειδή παρήλθε το αυτόφωρο και γιατί οι συγχωριανοί του δεν υπέβαλλαν μήνυση. Η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει:

 

“Αναφορικά με περιστατικό φθορών που έλαβε χώρα σε μουσουλμανικό νεκροταφείο του οικισμού Πολύανθου Ροδόπης κατά το χρονικό διάστημα από 14-08-2023 έως 02-09-2023, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια διενεργούμενης προανάκρισης από αστυνομικούς αρμόδιων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του δράστη, ο οποίος τυγχάνει ομόθρησκος ημεδαπός άνδρας, κάτοικος του ανωτέρω οικισμού.

Ο δράστης ομολόγησε το σύνολο των πράξεών του αποδίδοντάς τες σε προσωπικές διαφορές με κατοίκους του παραπάνω οικισμού.

Ο Ανωτέρω δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και μη υποβολής σχετικών εγκλήσεων από τους παθόντες”.

Να θυμίσουμε ότι ο βανδαλισμός σημειώθηκε στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του Πολυάνθου στη Ροδόπη, με την υπόθεση να διερευνάται από την αστυνομία.

Άγνωστοι αρχικά δράστες μπήκαν στο μουσουλμανικό νεκροταφείο και προχώρησαν σε βανδαλισμούς, σπάζοντας τάφους και πλάκες. Ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, καταδίκασε τον βανδαλισμό στο μουσουλμανικό νεκροταφείο.Περισσότερα Άρθρα