Μυστική Ισραηλινή τεχνολογία κατά των Τουρκικών UAV …Δοκιμάζει το ΓΕΕΘΑ!!!

Η Ελλάδα έχε ήδη δοκιμάσει  μυστικά μια «πραγματική ομπρέλα ενάντια στα τουρκικά μη επανδρωμένα Τουρκικά  εναέρια οχήματα» πάνω από νησιά και άλλες σημαντικές τοποθεσίες σε όλη τη χώρα. 

Το σύστημα χρησιμοποιεί την Ισραηλινή τεχνολογία (The Drone Dome) για να τυφλώνει τα drones και να διαταράσσει τα σχέδια πτήσης τους ακόμη και την υφαρπαγή τους!

Ενώ σε εξέλιξη υπάρχει και Ελληνικό πρόγραμμα  και έχει δοκιμαστεί  με απόλυτη επιτυχία χωρίς όμως να υπάρχουν λεπτομέρειες το τι ακριβώς κάνει !

Εκπαίδευση χειριστών παρεµβολέα συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών που αναπτύχθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας του Ελληνικού Στρατού (ΚΕΤΕΣ)  και δοκιμάστηκε στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού.

Τι είναι όμως ο Παρεμβολέας συστημάτων των UAV που το λογισμικό ανέπτυξε το  ΚΕΤΕΣ και οι χειριστές εκπαιδεύονται στην ΠΕ του  Δ’ Σώμα Στρατού  «Στρατόπεδο Αποστολίδη»

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τυφέκιο ή πιστόλι  με ενσωματωμένο παρεμβολέα συχνοτήτων. Όταν πατήσετε τη σκανδάλη, το drone δέχεται μια “καταιγίδα” σημάτων  παρεμβολών σε όλες τις συχνότητες, μεταξύ των οποίων και το GPS, αποκόπτοντάς το από το χειριστή του.

Έτσι, χωρίς κάποιο σήμα από το χειριστή, θα προσγειωθεί ομαλά στο έδαφος αυτόματα. “Θέλαμε κάτι που να είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και να μην προκαλεί ζημιά στο στόχο για να είναι δυνατή η ανάλυση του από τις αρχές έπειτα”, δηλώνει τεχνικός διευθυντής κατασκευής του λογισμικού!!