Να πλέεις Υπερήφανα και να στέκεσαι σαν «ΑΤΛΑΣ»…Ένταξη του Πλοίου «ΑΤΛΑΣ-1» στην Υπηρεσία του ΠΝ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου και ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, παρέστησαν σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 στην τελετή ονοματοδοσίας και εντάξεως στο Πολεμικό Ναυτικό του πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΑΤΛΑΣ-1», που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνος.

Το πλοίο ΠΓΥ αποτελεί μία ακόμα ευγενική δωρεά του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη», εφοπλιστή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε τα εξής:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που μου δίνεται σήμερα η ευκαιρία να παρευρεθώ και να χαιρετίσω την ένταξη του πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΑΤΛΑΣ-1» στη δύναμή του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Η σημερινή ένταξη έχει ιδιαίτερη σημασία για το Πολεμικό Ναυτικό, καθ’ όσον μετά από πολύ καιρό εντάσσεται στο Στόλο μία μεγάλη κύρια μονάδα η οποία επαυξάνει ουσιαστικά τις επιχειρησιακές δυνατότητές του.

Ο ρόλος του «ΑΤΛΑΣ-1» ως πλοίο Γενικής Υποστήριξης είναι αυτός που το καθιστά ιδιαίτερα σημαντικό για τα επιχειρησιακά σχέδια και την ανάπτυξη του στόλου σε όλη την περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος για το συμφέρον της πατρίδας που είναι μία και αδιαίρετη. Μία πατρίδα και η θάλασσά της.

Μία θάλασσα και το χρώμα της, το γαλάζιο του ελληνικού Αιγαίου. Οι έννοιες θάλασσα και Ελλάδα είναι ταυτόσημες κι αυτοί που ψάχνουν και εφευρίσκουν νέους καινοφανείς και ανιστόρητους χαρακτηρισμούς για τη θάλασσα είναι αυτοί που αισθάνονται ακριβώς ότι δεν αποτελεί το φυσικό τους χώρο, αλλά κάτι ξένο προς αυτούς.

Όπως προανέφερα, η σπουδαιότητα του «ΑΤΛΑΣ-1» για το Πολεμικό Ναυτικό είναι ιδιαίτερα σημαντική. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός τέτοιων πλοίων ως μονάδες υψηλής αξίας, από επιχειρησιακή άποψη, αυτό δηλαδή που συχνά αναφέρουμε ως πολλαπλασιαστές ισχύος.

Πολλαπλασιαστές ισχύος όμως, για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και για το Έθνος γενικότερα, δεν είναι μόνο τα υλικά μέσα και τα συστήματα, αλλά κυρίως το έμψυχο δυναμικό, το προσωπικό, πράγμα το οποίο απεδείχθη για ακόμη μία φορά με την άμεση ανταπόκριση του πληρώματος του «ΑΤΛΑΣ-1» στην πρόκληση της παραλαβής και της επιτυχούς ένταξης ενός νέου πλοίου στο Πολεμικό Ναυτικό και για το λόγο αυτό τους συγχαίρω και τους ευχαριστώ.