Να στέκεσαι σαν «ΑΤΛΑΣ να πολεμάς σαν » ΗΡΑΚΛΗΣ»…Το ΠΝ δείχνει τα νέα αποκτήματά του !

Κάλεσμα προς στους διαπιστευμένους για το Πλου των νέων αποκτημάτων  απύθυνε το Πολεμικό Ναυτικό για τις 2 Ιουλίου ώστε να δούνε απο κοντά ,να αξιολογήσουν και να καμαρώσουν τα νέα Πλοία ΠΓΥ που εντάχθηκαν στο Στόλο μας και εκτελούν ήδη Υπηρεσία

Το πλοία ΠΓΥ αποτελούν μία ακόμα ευγενική δωρεά του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη», εφοπλιστή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη.

Σε μια συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη για τα εθνικά θέματα και την εμπέδωση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, η οικογένεια του Πάνου Λασκαρίδη προχωρά σε μία νέα χειρονομία υψηλού συμβολισμού, αλλά και επιχειρησιακής αξίας. Προσφέρει στο Πολεμικό Ναυτικό ένα δεύτερο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης.

Η δωρεά, η οποία έρχεται λίγους μόνο μήνες μετά την παράδοση του ΠΓΥ ΑΤΛΑΣ, αφορά σε ένα σκάφος ακόμη μεγαλύτερο, νεότερο και πιο ισχυρό.

Το οποίο ενισχύει και επεκτείνει τις δυνατότητες του ΠΝ σε προβολή ισχύος, με ιδιαίτερα μεγάλες ικανότητες μεταφορών και εκτέλεσης επιχειρήσεων πολλαπλού τύπου

Άλλωστε τη φιλοσοφία και την αντίληψη της εφοπλιστικής οικογένειας για προσφορά προς τη χώρα και τις ένοπλες δυνάμεις της είχε συνοψίσει, ο Πάνος Λασκαρίδης κατά την τελετή ένταξης του ΠΓΥ ΑΤΛΑΣ στον Στόλο τον περασμένο Δεκέμβριο ως εξής:

«Η πατρίδα δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να τιμά τους πολίτες της, αλλά οι πολίτες να τιμούν την πατρίδα τους. Η πατρίδα δεν χρωστάει σε κανέναν,  εμείς όλοι, ως πολίτες, της χρωστάμε».

Ωστόσο, όπως και το ΑΤΛΑΣ, το νέο σκάφος διαθέτει σύστημα dynamic positioning (δηλαδή σταθεροποίησης σε ακινησία με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, DP2), ενώ μπορεί να υποστηρίξει επιχειρήσεις ελικοπτέρων, ανεφοδιασμού του Στόλου, αλλά και διάσωσης υποβρυχίων με την εγκατάσταση κατάλληλου γερανού.

Ειδικότερα, το ΠΓΥ ΗΡΑΚΛΗΣ διαθέτει 2 προωστήριες μηχανές ισχύος 9.600 ίππων, 2 αξονικές γεννήτριες, 4 εγκάρσιους προωθητήρες, (2 πλώρα και 2 πρύμα) επιπλέον των 2 κύριων ελίκων των κύριων μηχανών.


Διάφορα Άρθρα