Το Ναυτικό της Βενεζουέλας απείλησε να ανοίξει Πυρ

Το πολεμικό ναυτικό της Βενεζουέλας απείλησε να ανοίξει πυρ εναντίον πλοίου που απέπλευσε από το Πουέρτο Ρίκο, αμερικανικό έδαφος, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια, δήλωσε το Σάββατο (σ.σ. τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ώρα Ελλάδας) ο κυβερνήτης της νήσου, ο Ρικάρδο Ρουσελιό.

Το πλοίο, που απέπλευσε την Τετάρτη για τη Βενεζουέλα, «δέχθηκε άμεσες απειλές από μέρους σκαφών της Βενεζουέλας ότι θα άνοιγαν πυρ».

«Πρόκειται για μια κατάφωρη απειλή εναντίον μιας ανθρωπιστικής αποστολής που εκτελούσαν Αμερικανοί πολίτες. Είναι απαράδεκτη και επονείδιστη», ανέφερε ο κυβερνήτης σε ανακοίνωσή του.

«Βρισκόμαστε σε επαφή για να αποφασίσουμε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε», πρόσθεσε.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Ρουσελιό έκλεισε μια συμφωνία με την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, η οποία προέβλεπε ότι το Πουέρτο Ρίκο θα φιλοξενούσε ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις για να εξασφαλιστεί η «συντεταγμένη μεταβίβαση της εξουσίας» στη Βενεζουέλα.

Υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, που αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος πριν από έναν μήνα, κινητοποιήθηκαν το Σάββατο για να φέρουν στη χώρα ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρθηκε κυρίως από τις ΗΠΑ, μάταια, αφού ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο εναντιώθηκε στην έλευσή της, που χαρακτήριζε πρόσχημα για να αρχίσει αμερικανική στρατιωτική επέμβαση εναντίον της κυβέρνησής του. Ξέσπασαν σοβαρά βίαια επεισόδια στα σύνορα με την Κολομβία και τη Βραζιλία.