Ναύαρχος Αποστολάκης: «Η Τουρκία ξέρει ότι …Δεν θα φτάσουμε εύκολα στο σημείο να κάνουμε κατάρριψη» (video)

O πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μίλησε στις «Συνδέσεις» για την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων με τις νυχτερινές υπερπτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών ενώ στο στούντιο της ΕΡΤ βρέθηκε και ο δημοσιογράφος Φάνης Παπαθανασίου για να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Λίγες ώρες μετά την απάντηση του Zοζέπ Μπορέλ ότι «οι τουρκικές υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους είναι αντίθετες με την αποκλιμάκωση» ένα νέο σκηνικό στο διπλωματικό επίπεδο διαμορφώνεται.

«Έχει σημασία το timing της απάντησης του κ. Μπορέλ προς τον κ. Τσαβούσογλου, την ώρα που ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στις ΗΠΑ όπου θα συμμετάσχει μαζί τον Νίκο Δένδια στη Γενική Συνέλευση (του ΟΗΕ) όπου θα έχει πληθώρα επαφών για να προωθήσουν τον επικοδομητικό ρόλο της Ελλάδας και ταυτόχρονα αναδείξουν την τουρκική προκλητικότητα» σχολίασε ο δημοσιογράφος Φάνης Παπαθανασίου. Συνολικά ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ θα έχουν 45 επαφές κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Η Τουρκία ξέρει μέχρι που θα το φτάσουμε –

Μιλώντας για τις νυχτερινές υπερπτήσεις τουρκικών Bayraktar πάνω από τα ελληνικά νησιά o επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος ε.α. και ο πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε πως είναι φθηνό να κάνουν τέτοιου τύπου πτήσεις. «Είναι πάρα πολλές οι πτήσεις το βράδυ και δημιουργούν την αίσθηση ότι κάτι πρέπει να γίνει. Δεν είναι σωστό να γίνονται τέτοιου είδους παραβιάσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, «εφόσον η Τουρκία επιδιώκει να διατηρεί την ένταση την κάνει με τον οποιοδήποτε τρόπο. Όλα αυτά τα κάνει με μια αίσθηση ασφαλείας. Έχει έναν τρόπο να κινείται στα όρια της νομιμότητας. Ξέρει μέχρι που θα το φτάσουμε και εκμεταλλεύεται αυτό το γεγονός».

Σχολιάζοντας τη νέα τακτική των τουρκικών παραβιάσεων επεσήμανε ότι οι πτήσεις ενός UAV είναι μια απλή υπόθεση ενώ η αναχαίτιση είναι ολόκληρη ιστορία και πολύ μεγάλος κόστος και μας αναγκάζει να πετάμε αεροπλάνα με πολύ μεγάλο κόστος.

Σε εγρήγορση η Πολεμική Αεροπορία λόγω των UAV

«Το UAV καταγράφεται και όταν μπει σε περιοχές που πρέπει να αναχαιτιστεί αναχαιτίζεται» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Αποστολάκης τονίζοντας ότι «κρατάει όλο το μηχανισμό της πολεμικής αεροπορίας σε εγρήγορση».

Όπως τόνισε με την χαμηλού κόστους -από την τουρκική πλευρά τακτική- των υπερπτήσεων καταφέρνουν ανα δημιουργούν το κλίμα που θέλουν οι Τούρκοι και να παρενοχλούν τις Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις.

Και ο ίδιος εστίασε στον μεγάλο αριθμό των παραβιάσεων με στόχο, όπως είπε, «να δείχνουν οι Τούρκοι ότι μπορούν να ελέγχουν την περιοχή και να έχουν πτήσεις όπου θέλουν γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι δεν θα φτάσουμε εύκολα στο σημείο να κάνουμε κατάρριψη».Περισσότερα Άρθρα