Νέα Δημοσκόπηση της εταιρείας RASS…

Δύο μήνες μετά τη δημοσίευση μεγάλης δημοσκόπησης της εταιρείας RASS, της μοναδικής εταιρείας που δεν κάνει αναγωγή, το in.gr δημοσιεύει το νέο γκάλοπ της εταιρείας για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Η έρευνα διεξήχθη από τις 26 έως τις 28 Μαρτίου με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε 1.005 πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Τα συμπεράσματά της, επομένως, συμπεριλαμβάνουν και τις αντιδράσεις για το Μακεδονικό, με τις παρελάσεις της οργής, αλλά και τις οικονομικές εξελίξεις, με την έξοδο της χώρας στις αγορές και κυρίως με τις προεκλογικού χαρακτήρα παροχές της κυβέρνησης.

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά το in.gr το βασικό πολιτικό συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι, παρά τις προσπάθειες που έχει κάνει το Μέγαρο Μαξίμου να συσπειρώσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και να ανατρέψει την κατάσταση, δεν καταφέρνει πολλά.

Η διαφορά που έχει η Νέα Δημοκρατία παραμένει μεγάλη, παρά το μικρό κλείσιμο της ψαλίδας σε σχέση με το γκάλοπ της ίδιας εταιρείας που δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι επίσης το στοιχείο ότι το Κίνημα Αλλαγής κρίνεται από τους πολίτες ως ο βασικός πολιτικός φορέας που μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα την Κεντροαριστερά.

Μάλιστα, φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ένα «δώρο» στη Χαριλάου Τρικούπη με την προσπάθεια να αλώσει το χώρο. Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ, η ανάδειξη ενός κινήματος αντίστασης απέναντι στην επιχείρηση κυριαρχίας του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί και σε αύξηση των ποσοστών του Κινήματος Αλλαγής

Όλη η δημοσκόπηση εδώ