Νέα εκπαίδευση των Σκοπιανών σε άλματα στη ΣΧΑΛ…

Από τη Δευτέρα 12 έως την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 διεξήχθη, για δεύτερη φορά φέτος, εκπαίδευση προσωπικού των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ)  των Σκοπίων  απο Έλληνες εκπαιδευτές , στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ).

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων

Από την Τετάρτη 28 έως την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, ο Διοικητής Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των Σκοπιανών και ο Τμηματάρχης Ειδικών Επιχειρήσεων επισκέφθηκαν τη χώρα μας κατόπιν πρόσκλησης της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ.

H αντιπροσωπεία των Σκοπιανών Αξιωματικών παρακολούθησε την  εκπαίδευση Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων ενώ την 30 Οκτωβρίου 2020 παραβρέθηκαν στην τελετή απονομής πτερύγων αλεξιπτωτιστών σε στρατιωτικό προσωπικό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, υπεγράφη επίσης Τεχνική Συμφωνία μεταξύ της  Ελλάδος και των Σκοπίων για τη ρύθμιση των θεμάτων της διεξαγωγής συνεκπαιδεύσεων και ασκήσεων των ΔΕΕ των δυο χωρών.

Τη συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους της χώρας μας ο Διοικητής ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ Υποστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας και εκ μέρους των Σκοπιανών , ο Διοικητής Επιχειρήσεων των Ενόπλων της Δυνάμεων, Υποστράτηγος Pavle Arsoski.

«Θα τρίζουν τα κόκαλα του Παύλου Μελά»…Που έπεσε για τη Ελληνικότητα της Μακεδονία μας !!»

Ωχ τα χάλια μας που έλεγε και ο Σκαρίμπας