Νεκρός Αξιωματικός της Ουκρανίας απο ριπή αυτομάτου όπλου

Ουκρανός αξιωματικός σκοτώθηκε στη διάρκεια επίθεσης σε στρατιωτική βάση στη Συμφερόπολη. Ο ουκρανός πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Ρωσία για «έγκλημα πολέμου», λέγοντας πως η σύγκρουση «περνά από το πολιτικό στο στρατιωτικό επίπεδο».632172535

Εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε πως οι επιτιθέμενοι ήταν «άγνωστοι, πλήρως εξοπλισμένοι και με τα πρόσωπά τους καλυμμένα». Μετά την επίθεση, η δύναμη της μονάδας οχυρώθηκε στο δεύτερο όροφο.

Το θάνατο του αξιωματικού μετέδωσε το Interfax, με το Reuters να το επιβεβαιώνει επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ.

Ο νεκρός αξιωματικός τραυματίστηκε από πυροβολισμό στο λαιμό και στην κλείδα, ενώ στην τραυματίστηκε και ένας λοχαγός. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στην Κριμαία, ακούστηκαν δύο ριπές αυτόματων όπλων.

Το θερμό επεισόδιο σημειώνεται λίγες ώρες αφού ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έβαλε την «σφραγίδα» στην προσάρτηση της Κριμαίας, υπογράφοντας την ενσωμάτωσή της στη ρωσική ομοσπονδία.

Πανηγυρίζοντας την προσάρτηση, στη Μόσχα οργανώθηκε μεγάλη παρέλαση με έντονα πατριωτικό και αντιδυτικό χαρακτήρα. Συγκεντρώσεις με ρωσικές σημαίες έγιναν και στη Συμφερόπολη και στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας.