Νέο «Μέτωπο Πολέμου» ανοίγει στα Βαλκάνια ;…Τι δείχνουν οι εξοπλισμοί της Σερβίας;

Η αεροπορία του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) πέταξε 12 μυστικές αποστολές στη Σερβία το Σαββατοκύριακο, παραδίδοντας μερικά από τα πιο εξελιγμένα αντιαεροπορικά της συστήματα στον σερβικό στρατό.

Η Σερβία, παραδοσιακά σύμμαχος της Ρωσίας, αποδέχτηκε την παράδοση σε αυτό που ονομαζόταν ημι-μυστική επιχείρηση, προκαλώντας ανησυχίες της Δύσης εν μέσω της συνεχιζόμενης εισβολής στην Ουκρανία.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας ανέφεραν στις 10 Απριλίου ότι έξι αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της PLA προσγειώθηκαν στο πολιτικό αεροδρόμιο του Βελιγραδίου τα ξημερώματα του Σαββάτου, 9 Απριλίου….

Έχοντας στα σπλάχνα τους  μαζί τους πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος HQ-22 καθώς και πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς FK-3.

Να επισημάνουμε οτι η Σερβία έχει εκφράσει την επιθυμία για την προμήθεια  12 μαχητικών RAFALE αλλά είναι για το μέλλον μια η εκπαίδευση Χειριστών και τεχνικού προσωπικού απαιτεί χρόνο και χρήμα !!

Όμως ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Σερβίας με τεράστιο ποσοστό, είχε ζητήσει και Τουρκικά μη επανδρωμένα Αεροσκάφη τα γνωστά  Bayraktar ΤΒ2….

Την προμήθεια μη επανδρωμένων Ενόπλων   αεροσκαφών Bayraktar ΤΒ2 ζήτησε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τον οποίο έλαβε την υπόσχεση «ότι μπορούμε να τα αποκτήσουμε».

Επίσης η Σερβία έχει αγοράσει και Ικανό αριθμό γαλλικών πυραύλων εδάφους-αέρος τύπου Mistral που διαθέτει και η Εθνική Φρουρά της Κύπρου !!

Γιατί πόλεμο ετοιμάζεται η Σερβία; που αν και οι Τσαμουκάδες των Κοσοβάρων με δάκτυλο της Δύσης δεν την έχουν τρομάξει ,αλλά η σίγουρα ανησυχεί απο τις φωνές των Αλβανοτσάμηδων για την δήθεν Μεγάλη Αλβανία !

Ούτε τυχαίο φαίνεται να είναι που οι Κοσσοβάροι καίγονται να μπούν στο ΝΑΤΟ …Ενώ οι Σκοπιανοί διαμηνύουν προς όλους  οτι τα Ελληνικά F-16 διαφυλάττουν το FIR  των Σκοπίων

Όμως που έχουν βρεθεί τόσα δις για τον Εξοπλισμό είναι απορίας άξιο και …Ευχόμαστε να μην ανοίξει ένα ακόμη Νέο Μέτωπο Πολέμου στα Βαλκάνια αυτή τη φορά !!