Νετανιάχου: Πιθανή ανά πάσα στιγμή η στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

Οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού έρχονται εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς σε βάρος του Ισραήλ και καθώς οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις απάντησαν με αεροπορικές επιδρομές.

Το Ισραήλ θα μπορούσε να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας ανά πάσα στιγμή, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου, εν μέσω των εντάσεων που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή.

«Μια επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων ημερών πριν από τις εκλογές», είπε ο ίδιος, αφ’ότου επέστρεψε από τη Ρωσία, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Σημειώνεται ότι οι βουλετικές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν στις 17 Σεπτεμβρίου.

Οι εντάσεις κλιμακώθηκαν όταν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) έπληξαν θέσεις της Χαμάς, μετά από επίθεση με drone σε βάρος ενός ισραηλινού στρατιωτικού οχήματος.

Το περιστατικό έλαβε χώρα μετά από τις πληροφορίες για τον θάνατο δύο Παλαιστίνιων εφήβων στη διάρκεια συγκρούσεων με τις Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ στα σύνορα, όπου σημειώνονται μαζικές διαδηλώσεις.


Διάφορα Άρθρα