Νιγηρία: Τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε δύο βάσεις του στρατού – Οκτώ νεκροί

Τζιχαντιστές επιτέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί χθες Κυριακή σε δύο βάσεις του στρατού στη βορειοανατολική Νιγηρία, διεισδύοντας στη μία και σκοτώνοντας συνολικά οκτώ ανθρώπους, έναν αξιωματικό και επτά αμάχους, ανέφεραν χθες πηγές προσκείμενες στις ένοπλες δυνάμεις.

Χθες το πρωί, τζιχαντιστές που κινούνταν με φορτηγά και μοτοσικλέτες επιτέθηκαν σε βάση στην Ατζίρι, περίπου 20 χιλιόμετρα από τη Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο. Έπειτα από δύο ώρες μαχών, κατάφεραν να εισβάλουν, αναγκάζοντας τους στρατιώτες να υποχωρήσουν, ανέφερε η μία από τις πηγές.

«Ο διοικητής της βάσης (…) πλήρωσε το υπέρτατο τίμημα και έξι άμαχοι, που βρέθηκαν εν μέσω διασταυρούμενων πυρών, επίσης σκοτώθηκαν», σημείωσε.

Μια δεύτερη πηγή επιβεβαίωσε τον απολογισμό αυτόν και πρόσθεσε πως κατόπιν οι ισλαμιστές τράπηκαν σε φυγή αφού άρπαξαν οπλισμό από τη βάση.

Το βράδυ του Σαββάτου, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική Αφρική (ΙΚΔΑ) επιτέθηκαν σε άλλη στρατιωτική βάση στην πολιτεία Μπόρνο, στη Ραν, 172 χλμ. από τη Μαϊντουγκούρι, αλλά απωθήθηκαν.

«Ήρθαν με έξι φορτηγά στα οποία είχαν προσαρμόσει όπλα αλλά συνάντησαν σθεναρή αντίσταση από τους στρατιώτες της βάσης. Δύο από τα φορτηγά χτυπήθηκαν από πυρά πυροβολικού, τα άλλα τέσσερα τράπηκαν σε φυγή», εξήγησε στρατιωτική πηγή.

Ένας άμαχος που τραυματίστηκε στη διάρκεια της μάχης υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε.