Ντοκουμέντα από την Μεταφορά των Τουρκικών Όπλων στη Λιβύη (φωτό & video)

Η ελληνική πλευρά έχει στη διάθεσή της στοιχεία για την αποστολή των όπλων στο λιμάνι της Λιβύης και γνωρίζει τόσο τον χρόνο της παράδοσης όσο και το πλοίο με το οποίο έγιναν

 Συνασπισμός δυνάμεων που συμμάχησε  με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης, ορισμένες από τις οποίες αντιμετωπίζουν & κυρώσεις από το ΟΗΕ, έλαβε φορτίο τουρκικών θωρακισμένων οχημάτων και όπλων το Σάββατο.

Η αποστολή των Τουρκικών όπλων έφτασε εν μέσω των προσπαθειών της GNA να σταματήσει τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA), υπό την ηγεσία της Khalifa Haftar, να προχωρήσει προς την πρωτεύουσα, την Τρίπολη.

Εικόνες και βίντεο που δημοσιεύθηκαν από τον συνασπισμό στις σελίδες του στο Facebook έδειξαν ότι εμφανίστηκαν δεκάδες τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα BMC Kirpi στο λιμάνι της Τρίπολης.

«Το GNA προωθεί τις δυνάμεις του υπερασπίζοντας την Τρίπολη με τεθωρακισμένα οχήματα, πυρομαχικά και ποιοτικά όπλα», ανέφερε ο συνασπισμός υπέρ του GNA σε μία από τις σελίδες του στο Facebook χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την προέλευση του στρατιωτικού εξοπλισμού.

Το φορτηγό πλοίο «Αμαζόνιο», που φέρει Μολδαβική σημαία, δημοσίευσε δημόσια το μεσημέρι του φορτίου το Σάββατο σε μία από τις αποβάθρες του λιμανιού της Τρίπολης. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το βόρειο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας του Samsun της Τουρκίας.