Ο Αμερικανός τζιχαντιστής στον Έβρο θα απελαθεί τελικά στις ΗΠΑ

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός τζιχαντιστής στον Έβρο θα απελαθεί τελικώς στις ΗΠΑ, καθώς η χώρα συμφώνησε να τον δεχθεί.
Στις ΗΠΑ θα απελαθεί τελικά ο Αμερικανός τζιχαντιστής που παρέμενε στον Έβρο, στην ουδέτερη μεθοριακή ζώνη Ελλάδας – Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, την Πέμπτη.

«Ο ξένος τρομοκράτης που παραμένει στην ουδέτερη ζώνη θα σταλεί στις ΗΠΑ», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο, οι ΗΠΑ δέχτηκαν να παραλάβουν τον άνδρα και να εκδώσουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός τζιχαντιστής, αραβικής καταγωγής, παρέμεινε εγκλωβισμένος στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο, στη λεγόμενη «νεκρή ζώνη».

Ο τζιχαντιστής του ISIS φέρεται να είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας στη βορειοανατολική Συρία.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Εντιρνέ της Τουρκίας και κατόπιν οι τουρκικές Αρχές τον μετέφεραν στις Καστανιές προκειμένου να περάσει στην Ελλάδα.


Διάφορα Άρθρα